| 28 juli 2014

Tartaar met Gepofte Zoete aardappel en Gegrilde groenten

Klaar

Ik plaats regelmatig recepten met pasta, rijst, couscous en andere deegwaren. Jullie vragen regelmatig om een recept met aardappel, dat is precies wat ik vandaag ga doen! Dit recept is met zoete aardappel, maar je kunt dit ook prima vervangen door normale aardappel. Ik vind dit een heerlijk gerecht. Het is super gezond, maar heeft toch een heel speciaal tintje. Kijk snel mee.

Aardappels poffen lijkt misschien lastig, maar ik ga je vandaag laten zien dat het super simpel kan. Dit gerecht ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het staat binnen 15 minuten op tafel.

Ingrediënten (per persoon)

 • 1 tartaar
 • 1/2 paprika
 • +- 4 plakken courgette
 • +- 4 plakken aubergine
 • 1/2 ui
 • 200g zoete aardappel (snijd een stuk af, als de aardappel zwaarder is)
 • Een lepel magere kwark
 • Peper
 • Zout
 • Tijm

Bereiding 
Snijd een stuk aardappel af dan ongeveer 200 gram weegt. Snijd de aubergine, de courgette en de ui in plakken en de paprika in grove repen. Prik met een sateprikker gaatjes in de zoete aardappel.

Collage1

Sprenkel een beetje olijfolie over de groenten en strooi er peper en zout naar smaak over. Zorg dat aan beide kanten van de groenten een klein beetje olie zit. Gebruik niet teveel, olie is ontzettend calorierijk omdat het puur vet is. Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Nu kun je de groenten erin doen. Als je geen grillpan hebt, kun je een gewone pan gebruiken, ik vind dit echter een minder resultaat geven.

Collage2

Leg de aardappel op een bord en doe deze voor +-6 minuten in de magnetron op vol vermogen. Het is niet nodig om er iets overheen te doen. Als je twee aardappels tegelijk bereid, zal het ongeveer 8 minuten nodig hebben. Prik met een vork in de aardappel om te weten of deze gaar is.
Doe een klein beetje olie aan beide kanten van de tartaar en kruid deze met peper, zout en tijm naar smaak. Bak deze in een koekenpan ongeveer 2 minuten aan iedere kant. Ik vind het lekker als de tartaar nog een beetje rood van binnen is.

Collage3

De groenten zijn klaar als ze een mooi grillstreepje hebben. Dan kun je alles op het bord leggen. Snijd de aardappel open en doe er een lepel magere kwark in. Ik deed hier nog een beetje peper en tijm over voor wat extra smaak.

Klaar

Ik vind dit gerecht ook ideaal als ik visite krijg. Het is niet moeilijk te maken en toch best bijzonder. Als je veel aardappels wilt poffen, dan kun je ze ook in aluminiumfolie pakken en voor ongeveer 40 minuten in de oven doen op 200 graden.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Ga jij dit gerecht proberen? Laat me weten wat je ervan vond. 

5 reacties

 1. Wat een leuk recept. Ik heb ook al eens het recept met gepofte zoet aardappel uitgeprobeerd, heerlijk!
  Deze komt zeker op de lijst om uit te proberen!

 2. Ik pof wel vaker gewone aardappelen. Ook lekker met wat Griekse yoghurt met knoflook, eventueel wat munt. Volgende keer eens een zoete aardappel nemen!
  Gegrilde groenten staan hier regelmatig op het menu, heerlijk. Ook met wat pasta erbij. Ik hou er ook wel van om kleine tomaatjes erbij te doen. Hmmm…!

 3. Zojuist gemaakt en gegeten, jammie. Ik mag alleen geen melkproducten helaas, ipv kwark sojayogurt.
  Heb geen grillpan, maar het was ook te maken met een gewone koekenpan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram