| 20 augustus 2015

Super Frisse Smoothie met Watermeloen en Munt

Smoothie watermeloen

Er komen gelukkig in ieder geval nog een par warme dagen dit jaar. Daarom kan ik nog even geen afscheid nemen van lekkere zomerse recepten voor tussendoortjes. Hier eentje voor een heerlijke koele smoothie met watermeloen en munt. Super simpel te maken en o zo lekker!

Ingrediënten (2 flinke smoothies)

 • 1/2 watermeloen
 • Een halve citroen (of een scheutje citroensap)
 • Twee takjes munt
 • Eventueel een paar scheppen magere kwark
 • Eventueel een kleine lepel honing

 

Bereiding
Snijd de watermeloen in stukken. Je kunt er nu een smoothie van gaan maken, maar ik vind het super lekker om het even een uur in de diepvries te doen. Ik doe de stukjes meloen daarom in een bakje en zet deze in de vriezer.

Collage1

Na een uur schep ik de meloen uit het bakje in een blender. Ik voeg het sap van een halve citroen toe en pluk de blaadjes van 2 takjes munt. Ook deze voeg ik toe.

Collage2

En blenden maar! Je krijgt nu een heerlijk fris drankje. Niet alleen de smaak is lekker fris door de citroen en de munt, maar doordat ik de meloen ingevroren heb, is deze smoothie ook super verkoelend.

Je kunt eventueel nog een paar scheppen magere kwark en/of een theelepel honing toevoegen. De voedingswaarde van de drie verschillende smoothies die je dan krijgt, zie je hieronder.

Voedingswaarde

De eerste variant is dus alleen watermeloen, munt en citroen (300ml). De tweede is het glas voor 2/3 gevuld met de smoothie van variant 1, met daarbij 100ml magere kwark. De derde variant is dezelfde als de eerste, maar dan met een theelepel honing erbij. Alle drie de varianten zijn naar mijn idee heel prima als tussendoortje!

Ik zou zelf voor optie 2 gaan, omdat deze iets minder suiker bevat en iets meer eiwit. Daardoor geeft hij me langer een vol gevoel. Ik zou de derde vermijden, omdat ik mezelf liever niet wen aan een zoetere smaak.

Groetjes, Marloes

Voor welke van deze drie varianten zou jij gaan?

8 reacties

 1. Net nummer 1 gemaakt en het is echt heerlijk! Ipv een halve meloen had ik al meloen in stukjes gekocht. Bedankt voor dit recept!

 2. klinkt lekker, zeker door de citroen erbij dan is het gelijk niet zo wee van smaak. Maar ik heb kiever iets te knabbelen als tussendoortje.
  Andere vraag: kun je de ijslandse stijl yoghurt van arla eens reviewen. Hij is heel dik smaakt niet heel zoet en vult enorm goed. groetjes barbara

  1. Tuurlijk! Ik vind het super leuk als jullie dingen hebben die jullie graag zouden willen zien. Waarschijnlijk wordt het wel pas half/eind september, maar hij komt eraan :).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram