Biefstukpuntjes met rijst en sperziebonen
| 21 september 2019

Sticky biefstukpuntjes met rijst en sperziebonen

Het is weer tijd voor een gezond recept! Vandaag eentje met biefstukpuntjes en rijst met sperziebonen (ander rundvlees of kip gebruiken kan ook!) . Rood vlees kun je beter niet vaker dan 1x per week eten, maar af en toe is het helemaal prima! Deze maaltijd is super makkelijk te maken en snel klaar. Hij staat in ongeveer 15 minuten op tafel.

Ingredienten (2 personen)

  • 140g zilvervliesrijst
  • 200g biefstukpuntjes, biefstukreepjes of runderreepjes
  • 450g sperziebonen uit de diepvries
  • 30g ketjap
  • 1 flinke theelepel maizena
  • Een eetlepel olie om in te bakken

Bereiding (+- 15 minuten)

Ontdooi de sperziebonen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de ketjap met dezelfde hoeveelheid (30g) water en een flinke theelepel maizena (gewoon zo veel maizena als je kunt op je theelepel doen 😉 ). Doe olie in een pan en laat dit goed warm worden. Doe vervolgens de biefstukpuntjes hierin.

Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn als je de sperziebonen erbij doet. Je ziet her en der nog wat rode stukjes. Verwarm het geheel goed door op hoog vuur. Na 2-3 minuten kan je ketjapmengsel erbij. Laat dit nog ongeveer 1 minuut meebakken zodat een sticky sausje ontstaat.

biefstukpuntjes met rijst

Zet het vuur uit, giet de rijst af en verdeel dit over de borden (of kommen, zoals ik). Serveer het groenten en vleesmengsel er half overheen en aanvallen maar.

Voedingswaarden (per persoon)

Hieronder vind je de voedingswaarden van dit gerecht per persoon, gebaseerd op de helft van de ingrediënten hierboven.

Bij ons thuis is het vaak zo dat ik een iets minder dan de helft opschep en Sven iets meer. Dan veranderen de waarden hierboven natuurlijk een beetje.

Ik ben heel benieuwd of jij dit gerecht gaat maken! Als dat zo is, dan vind ik het super leuk als je met tagt op instagram @optimavita. Wij hebben in ieder geval heel erg genoten van deze biefstukpuntjes met rijst :).

Tip!

Zoals ik hierboven al even vermeldde, kun je dit gerecht ook prima maken met ander rundvlees of met kip. Eet jij vegetarisch of veganistisch? Vervang dan de biefstukpuntjes door tofu of tempeh.

Groetjes, Marloes

Ga jij dit recept maken?

Eén reactie

  1. Dat ketjapsausje ben ik roerbakgroenten van de week nog op je site gezocht… Ik haat bami gekookt…een varkenshaasje gebakken… En roerbakgroente erbij…beetje tomaat….Met dat sausje was het echt heerlijk!
    Mijn man krijgt last van z’n darmen van pindasaus…en dan vind ik dit ketjapsausje echt een heerlijk alternatief.
    Deze variant met rijst maak ik binnenkort ook eens…hmmmmmmm

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram