Pasta Recepten Warme maaltijd

Snelle Gezonde Pasta met Kip, zonder pakje!

Door

Pasta kip groenten

Ik eet vaak samen met mijn vriend, maar ook heel regelmatig alleen. Ik heb dan geen zin om een half uur in de keuken te staan, maar ik wil wél graag een gezonde maaltijd binnen krijgen. Op zulke momenten maak ik vaak een super simpele pasta, die ook nog eens super gezond is. Ik bedacht me ineens dat ik die nog nooit met jullie gedeeld heb, dus let’s go!

Deze pasta heb je binnen 15 minuten op tafel staan. Ik kies er vaak voor om wat minder pasta dan ‘normaal’ te gebruiken en wat meer vlees en groenten. Ik vind dat prettiger en het geeft me langer een verzadigd gevoel. Natuurlijk kun je de hoeveelheid aanpassen op jouw eigen wensen.

Ingrediënten (per persoon) 

  • 50g volkorenpasta (ongekookt gewogen)
  • +- 130g kipfilet
  • 2 tomaten
  • Groenten naar keuze, ik kijk meestal gewoon wat ik in huis heb en ging vandaag voor een halve paprika en +-100g sperziebonen
  • Kruiden naar keuze, ik gebruikte een klein beetje kipkruiden en een klein beetje Italiaanse kruiden.

Bereiding 
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik kook altijd eerst even water in de waterkoker, dat is extra snel! Snijd de kip in stukjes en kruid deze met de kruiden die jij gekozen hebt. Bak hem vervolgens op een laag vuurtje.

Collage1

Snijd de tomaat en de paprika (of de andere groenten) in stukjes. Ik gebruikte diepvries sperziebonen, net zo gezond en het scheelt me boontjes doppen! Als de kip nog net niet gaar is, voeg je de paprika en de sperziebonen eraan toe. Bak dit ongeveer 3-4 minuten door totdat het gaar is.

Collage2

Nu kun je de tomaten bijvoegen. Laat het geheel nog even doorbakken op een laag vuurtje. De tomaten worden zachter en geven wat vocht af, wat het idee van een saus geeft. Als de pasta klaar is, voeg je deze aan het kip-groentenmengsel toe. Roer het geheel goed door en laat ongeveer een minuut staan, de smaken kunnen nu goed mengen.

Collage3

En dan kun je opscheppen en lekker eten! Super simpel, super gezond en ook nog eens ontzettend lekker. Hieronder zie je de voedingswaarde, ik ga daarbij uit van de hoeveelheid voor één persoon (ingrediënten hierboven) en voeg 1 eetlepel olijfolie toe voor de bereiding.

Voedingswaarde

Als je deze pasta gaat maken, laat me dan zeker even weten wat je ervan vond!

Groetjes, Marloes

Kook jij voor jezelf als je alleen eet? Wat maak je dan?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (16)
  1. Marvin 5 jaargeleden

    Altijd fijn als een recept snel te bereiden is. Ik eet ook regelmatig alleen omdat mijn vriendin 5 avonden in de week volleybalt. Dan zoek ik ook wat makkelijks. Vaak wat complexe koolhydraten een flink stuk vlees en een berg groenten. Maar pasta’s gaan er ook zeker wel in 🙂

    Reageer
  2. Vera 5 jaargeleden

    Boodschappen in huis, check, dit wordt ‘m vanavond! Nu al zin in… 🙂

    Reageer
    • Marloes 5 jaargeleden

      Leuk! Ben benieuwd 🙂

      Reageer
      • Vera 5 jaargeleden

        Geslaagd!! Ik had nog tomatenpuree geopend in de koelkast staan, dus ik heb daar nog 3 eetlepels van erdoor gedaan. Het was erg lekker! Deze ga ik zeker nog eens maken.

        Reageer
  3. kimberly 5 jaargeleden

    Zag er superlekker uit!
    Heb het vanavond gemaakt exact hetzelfde als jij gedaan hebt en vond het echt superheerlijk!

    Reageer
  4. Tamara 5 jaargeleden

    Is weer een recept naar mijn hart. 🙂 Hier hou ik zó van!

    Reageer
  5. Henk 5 jaargeleden

    dank je wel voor de bruikbare tips
    maar kun je ook iets zeggen over toetjes na boven staande maaltijd voorbeeld?
    Vr. Gr. Henk

    Reageer
    • Marloes 5 jaargeleden

      Er staat een artikel online met gezonde toetjes!

      Reageer
  6. Tessa 5 jaargeleden

    Ik woon alleen dus kook bijna altijd maar voor 1 persoon. Wel merk ik dat ik niet altijd zin heb om te koken, maar ik zorg er dan ook voor dat ik in zulke gevallen snel een salade in elkaar kan flansen zodat ik in ieder geval wel gezond eet.

    Reageer
  7. Lotte 4 jaargeleden

    Ook dit was weer heerlijk!

    Reageer
  8. Coen Dekker 4 jaargeleden

    Ik kreeg de sperciebonen niet gaar. Ik heb deze daarom de sperciebonen even uit de koekepan gehaald en alsnog even gekookt tussendoor. Dit staat niet in jouw recept dat het eerst gekookt moet worden. Sperciebonen moeten altijd eerst gekookt worden. Sperciebonen kun je niet rauw eten.

    Reageer
    • Marloes 4 jaargeleden

      Ik doe het met diepvriessperziebonen, die hoeven niet gekookt te worden 🙂

      Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: