Vandaag staat er weer een gloednieuw recept voor je klaar! Een chili sin carne (vegetarisch dus!), gemaakt met Bonduelle bloemkoolrijst uit de diepvries. Deze gezonde maaltijd staat in een handomdraai op tafel en is dus ideaal voor als je weinig tijd hebt om te koken. Doordat ik bloemkoolrijst gebruik in plaats van normale rijst, bevat het gerecht meer groenten en minder koolhydraten.
Dit artikel is een samenwerking met Bonduelle, zoals je weet zal ik echter altijd mijn eerlijke mening geven. Ik ga samenwerkingen alleen aan, als ik er voor 100% achter sta.
Mijn liefde voor diepvriesgroenten
Als je me langer volgt dan weet je dit zeker: ik HOUD van diepvriesgroenten! Pure diepvriesgroenten zonder toevoegingen zijn net zo gezond als verse groenten. Ze worden namelijk binnen een paar uur na het oogsten ingevroren, waardoor de optimale voedingswaarde evenals de beste kleur, smaak en bite behouden blijven.
Daarnaast zijn diepvriesgroenten supermakkelijk in het gebruik, je hoeft ze niet meer te snijden en even kort koken of (roer)bakken is voldoende om ze gaar te krijgen. Tenslotte helpen ze voedselverspilling tegen te gaan. Je kunt namelijk een afgemeten portie uit de diepvries pakken en de rest laten zitten. Zo hoef je niet onnodig groenten weg te gooien omdat ze niet meer goed zijn.
Om deze redenen heb ik altijd diepvriesgroenten in huis, zodat ik op elk moment een gezonde maaltijd in elkaar kan flansen.
Gezonde en snelle chili sin carne
Vandaag laat ik je een gerecht zien met een van de producten van Bonduelle: bloemkoolrijst uit de diepvries. Ik word hier blij van, want na een eerdere poging om zelf bloemkool fijn te krijgen, zat mijn hele keuken onder 😊. Naast bloemkoolrijst heeft Bonduelle ook broccoli-, wortel- en courgetterijst.
De groente-rijstsoorten van Bonduelle kun je in eindeloos veel gerechten gebruiken. Ze zijn perfect in wokgerechten of curry’s, of varieer er lekker mee in een quiche of poké bowl.
Deze chili sin carne is veganistisch en snel klaar, binnen 10-15 minuten heb je hem op tafel staan.
Ingrediënten (2 personen)
- 1 zak bloemkoolrijst van Bonduelle (400g)
- 1 ui (ik ging voor een rode ui, omdat mijn darmen daar beter tegen kunnen)
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 1 blik kidneybonen van Bonduelle (uitlekgewicht 250g)
- 1 klein blikje maïs van Bonduelle (uitlekgewicht 140g)
- Twee handen sla naar keuze
- Een stuk komkommer
- Een eetlepel paprikapoeder
- Een theelepel peper
- Een theelepel knoflookpoeder
- Olie om in te bakken
Bereiding (10-15 min.)
Snijd de ui in stukjes. Doe een beetje olie in een pan en bak hem hierin tot hij glazig wordt. Vervolgens voeg je de kruiden toe, deze bak je even mee. Doe de bloemkoolrijst in een pan met een klein beetje olie en roerbak in 6-7 minuten gaar.
Als de ui bijna gaar is, doe je de tomatenblokjes erbij. Verwarm even mee en snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Vervolgens gaan ook de kidneybonen en de maïs bij het mengsel. Verwarm goed door. Schep de bloemkoolrijst op de borden. Serveer het chili sin carne mengsel eroverheen en de sla en de komkommer ernaast.
Variatietips
Met dit gerecht kun je veel kanten op. Hier wat ideeën om het naar jouw smaak aan te passen:
- Doe er wat geraspte kaas overheen (uiteraard is het dan niet meer vegan)
- Voeg wat avocado toe
- Top met een lepel crème fraîche (ook nu, niet meer vegan)
- Mijn persoonlijke favoriet: strooi verse koriander over het gerecht!
Voedingswaarden
Natuurlijk heb ik ook de voedingswaarden van dit gerecht voor je berekend. Hieronder de waarden per persoon, gebaseerd op de ingrediënten hierboven.
Ik ben heel benieuwd of je net zo gaat genieten van dit gerecht als ik! Laat het me zeker even weten.
Ben jij nou nieuwsgierig geworden wat je allemaal met de groenterijst van Bonduelle kunt doen, dan vind je hier nog meer inspiratie.
Eet smakelijk!
Groetjes, Marloes
Houd jij ook zo van diepvriesgroenten?
Misschien moet ik het gewoon eens proberen, die boemkoolrijst. Ik heb het al vaak zien liggen, maar nog nooit meegenomen. Ik ben bang dat man en kids er ook niet heel enthousiast van worden. Die eten het liefst alle dagen aardappels, groente en vlees(vervanger)…
Ik zou gewoon niet zeggen wat het is! Waarschijnlijk accepteren ze het dan wel :).
Ik maak altijd nasi met bloemkoolrijst! Laatst eens een keer gewone rijst (want goedkoper) erdoor gedaan maar m’n vriend vond de nasi opeens niet lekker meer en wou dat ik de “normale” weer zou maken. Hij weet niet dat het bloemkool is, maar oké schat ! Haha
Hhahahaha, zo heerlijk!! Niemand kan meer zo lekker nasi maken als jij 😉
ik zou er ook nog paprika doorheen gooien en rode peper – maar wie weet vinden jouw darmen dat niet leuk. En iets spannender qua kruiden: oa geroookte paprikapoeder is lekker! Variatietip…ook al is Bonduelle dan niet blij: zilvervliesrijst.
Ik heb altijd wel iets in de vriezer qua groente. Erwtjes altijd, maar vaak ook wel andere dingen.
Super leuk om toe te voegen wat je wilt! Zeker doen :). Verse knoflook gebruiken is ook heerlijk. Op mijn blog probeer ik mensen juist te laten zien dat gezond koken heel simpel kan zijn, vandaar meestal niet teveel ingrediënten. Ingewikkelde recepten-blogs zijn er namelijk al zo veel!
Ziet er heerlijk uit! Toch ook maar eens proberen die bloemkoolrijst 🙂
Echt héérlijk! Hebben het maar gelijk uitgetest vanavond. Toen het in de pan lag, dacht ik ook dat het misschien wat ‘simpel’ was, maar eenmaal op mijn bord met de sla en komkommer ernaast vond ik het juist helemaal prima! Wel nog lekker veel koriander erbij gedaan. Bedankt voor het delen! 😃