Hier ben ik weer met een MEGA simpel recept :). Deze keer maakte ik rijst met vegetarisch gehakt en sperziebonen. Dit gerecht is echt binnen 15 minuten klaar. Het meeste werk is het koken van de rijst. Natuurlijk is het gezond en past het prima binnen een healthy lifestyle, ook als je wilt afvallen.
Ingrediënten (2 personen)
- 130g zilvervliesrijst
- 450g diepvries sperziebonen (één pak). Eventueel kunnen verse sperziebonen natuurlijk ook, maar deze moeten iets langer mee bakken. Bovendien zijn bonen uit de diepvries even gezond!
- 200g vegetarisch gehakt, ik gebruikte vega kruimgehakt van Lidl
- 1 klein blikje tomatenpuree (70g)
- Eventueel kruiden naar smaak, bijvoorbeeld gehaktkruiden.
Bereiding (15 minuten)
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe een klein beetje olie of vloeibare boter in een pan en doe hierin het vegetarisch gehakt. Je kunt daarna direct de (diepvries)sperziebonen toevoegen.
Bak het geheel in ongeveer 7 minuten gaar en warm. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Roer alles goed door elkaar. Verwarm nog even goed door. Eventueel kun je kruiden toevoegen, maar de meeste vegetarische gehaktsoorten zijn al flink gekruid. Voeg als je dat lekker vindt bijvoorbeeld peper naar smaak toe, of gebruik gehaktkruiden of Italiaanse kruiden.
Verdeel de rijst over de borden (of kommen, in mijn geval :)) en schep het gehaktmengsel eroverheen.
Voedingswaarden
Hieronder vind je de voedingswaarden van dit gerecht, gebaseerd op de helft van de hoeveelheden hierboven, voor 1 persoon dus. Het is een goede portie, waar een gemiddeld persoon lang verzadigd van zal zijn.
Ik ben heel benieuwd wat je van dit gerecht vindt! Zelfs de vleeslovers onder ons, zullen deze maaltijd waarschijnlijk helemaal prima vinden. Mocht je het gemaakt hebben, dan vind ik het leuk als je me tagt op instagram (@optimavita).
Eet smakelijk!
Groetjes, Marloes
Gebruik jij wel eens vegetarisch gehakt? Wat is je favo gerecht hiermee?
Goeiemorgen Marloes super lekker ga t zeker proberen aangezien ik alles in huis heb joehoeee fijn weekend
Liefs Karyn
☀️☀️
Klinkt heerlijk en makkelijk! Is het ook goed te doen met normaal gehakt? Moet het dan iets langer bakken voordat de sperziebonen erbij gaan?
Bedankt voor het delen van dit lekkere recept! Ik ben dol op sperziebonen en vind het altijd makkelijk om rijst te koken wanneer ik niet veel tijd heb. Het is ook een ideaal gerecht om te bewaren en later te eten.