Sla wraps met kip

Sla Wraps met Kip en Avocado

Ik krijg steeds vaker verzoekjes voor koolhydraatarme recepten. Zoals je misschien weet, raad ik koolhydraatarm eten zeker niet per definitie aan. Voor sommige mensen kan het echter een uitkomst zijn! Daarom vandaag een lunchrecept met weinig koolhydraten. Ik maakte sla wraps met kip en avocado.

Ingrediënten (per persoon)

  • 3 grote slabladeren
  • 140g gerookte kip
  • 1/2 avocado
  • Een stuk komkommer
  • Een geroosterde paprika (in glas te krijgen)
  • Een beetje light mayonaise (mijn favoriete is Remia friteslijn, die maar 100kcal per 100ml bevat).
  • Beetje citroensap
  • Eventueel wat kiemgroenten voor extra pit, maar die kun je ook heel goed weglaten.

Ingredienten sla wraps

Bereiding

Snijd de kip en de avocado in stukjes. De komkommer sneed ik in repen met een dunschiller. Ik kocht kant en klare reepjes gerookte paprika, heb jij een hele, snijd hem dan ook. Breek drie bladeren van een krop sla.

Koolhydraatarm recept lunch

Vul ieder slablad met ongeveer 1/3 van de ingrediënten. Doe er vervolgens een beetje light mayonaise overheen en een klein beetje citroensap. Eventueel zou je ook nog kruiden naar keuze kunnen toevoegen, maar ik vind dit niet nodig.

Voedingswaarden

Hieronder zie je de voedingswaarden van deze lunch, gebaseerd op de ingrediënten hierboven. Per persoon reken ik dus alle drie de slabladeren.

voedingswaarde sla wraps calorieen

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze wraps vindt! Ze passen naar mijn idee prima in het voedingspatroon voor iemand die wil afvallen, maar ook voor iedereen anders zijn ze super gezond.

Op de foto bovenaan zie je trouwens maar twee wraps, omdat de derde niet meer foto-waardig was doordat ik een mooie setting wilde creëren…haha. Ik liet het zien in mijn laatste vlog.

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens sla wraps? Ga je deze maken?

3 reacties

  1. Hey marloes, ik kijk sinds kort je video’s en lees je blog. Ik raak meer gemotiveerd om gezonder te leven. En om te gaan sporten. Ik ben al 2 x naar een bootcamp training geweest hierdoor. Ook vind ik het fijn dat jij niet perse een ‘dieet’ aanraad maar gezonde voeding. Wat ik me afvraag bij bepaalde producten zeg je niet te vaak of niet te veel. Maar kun je misschien ook aangegeven wat dat dan is. Bijvoorbeeld noten hoe vaak per week of maand. Of hoeveel is verantwoord. Heel erg bedankt en ga zo door met YouTube en je blog. Love it

  2. Wist je dat Remia ook een fritessaus met 5% vet heeft en deze gelijk is met voedingswaarde en ingrediënten als de friteslijn? Deze hebben meer inhoud voor dezelfde prijs. 500ml ipv 350ml.
    Een budgettip vanuit mijn kant ??

  3. Ik ben 70kg afgevallen, dit was een van mijn favoriete recepten tijdens het afvalproces. Ik liet wel de kip en avocado weg. Gewoon slawraps gevuld met rauwkost (ui paprika komkommer tomaat) en een beetje ketchup of andere dressing <100kcal per 100gr. Amper kcal en zo vullend!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram