| 23 januari 2016

Sandwich met Rosbief, Hüttenkäse en Zongedroogde Tomaat

Sandwich rosbief huttenkase

Ik eet niet zo heel vaak brood. Niet omdat ik het niet gezond vind, maar gewoon omdat ik andere dingen veel lekkerder vind!  Als de vader van mijn vriend echter zelf brood gaat bakken, tjah….dan staat Marloesje natuurlijk vooraan! Ik denk dat ik niets lekkerder vind ruiken, dan versgebakken brood. Ik laat je vandaag zien hoe je van jouw boterham net een beetje iets specialers kunt maken, op een gezonde manier!

Dit gerechtje is niet alleen ontzettend gezond, maar ook nog eens heel makkelijk te maken. Het staat in vijf minuutjes op tafel. Je kunt het dus ook prima aan je kinderen serveren tussen hun schooltijden door!

Ingrediënten (1 sandwich)

  • 2 volkoren boterhammen
  • 100g hüttenkäse
  • 20g rosbief
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • Een handje spinazie

Bereiding
Ik roosterde de boterhammen, ik houd van een crispy bite. Aangezien ik geen broodrooster heb, deed ik dat in een droge pan op een laag vuurtje. Ondertussen snijd je de zongedroogde tomaatjes zo fijn mogelijk. Je mengt dit door de hüttenkäse in een kom.

Collage1

Leg een van de boterhammen op een bord, besmeer deze met het hüttenkäse mengsel. Ik gebruik geen boter, omdat er al olie in aan de zongedroogde tomaatjes blijft hangen. Leg hier vervolgens de rosbief op en tenslotte wat blaadjes spinazie. Je kunt er nog wat peper overheen strooien als je dat wilt.

Collage2

Dan is het tijd om de andere boterham erbovenop te leggen en je heerlijke lunch is klaar! Eventueel kun je het aanvullen met nog een boterham, een cracker, een schaaltje yoghurt of een stuk fruit. Ik nam er een glas water bij. Hieronder zie je de voedingswaarde van dit gerecht, gebaseerd op de hoeveelheden hierboven.

Voedingswaarde

Wil je meer ideetjes om je boterham net iets specialer te beleggen? Kijk dan eens naar dit recept met hüttenkäse, kipfilet en appel. Of deze met Duitse biefstuk. Deze boterham met ei en avocado. Deze met zalm en spinazie, of deze met feta en walnoten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete broodbeleg?

4 reacties

  1. Wat een goed idee > hüttenkäse mengen met zongedroogde tomaatjes!
    Dat ga ik binnenkort ook snel eens proberen 🙂
    Mijn favoriete broodbelegjes zijn niet zo gezond eerlijk gezegd..
    Ik ben vooral fan van megazoete pasta’s (speculoospasta, nutella, witte chocopasta..)
    Is in mijn geval wel handig, want ik moet juist aankomen in plaats van afvallen 😉

  2. Mmm…lijkt me ook lekker. Wij zijn ook al fan van de Hutenkase met kipfilet en appel (vanavond nog op!)
    maar ook leuk om deze eens ter afwisseling te nemen.
    Ik print ‘m gelijk uit.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram