salad bowl recept

Salad Bowl Recept met Ei, Sojabonen en Rijst

Afgelopen vrijdag plaatste ik al een foto van dit gerecht op instagram. Ik at het namelijk toen als lunch en was mega enthousiast! Ik besloot direct dat dit vegetarische salad bowl recept absoluut een plekje verdient op mijn blog. Het is makkelijk te maken, snel klaar en kan prima als lunch maar ook als warme maaltijd!

Ingrediënten (per persoon) 

  • 1 ei
  • 100g sojabonen, ik gebruikte bonen uit blik, maar je kunt ze ook in de groentekoeling vinden!
  • 30g rijst, ik gebruikte nu pandanrijst, maar zilvervliesrijst is gezonder
  • En hand verse spinazie
  • 100g komkommer
  • 1 eetlepel hummus
  • Eventueel een beetje sesamzaad, maar dit kun je ook prima weg laten.
  • Eventueel een scheutje citroensap. Lekker voor extra frisheid!

Bereiding
Kook het ei in ongeveer 6 minuten gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan goudbruin.

Laat de sojabonen uitlekken. Snijd de komkommer in stukken. Laat het ei schrikken, pel het en snijd in vieren. Giet de rijst af. Nu kun je de kom gaan opmaken. Geef elk van de ingrediënten een plekje en strooi de sesamzaadjes erover. Tenslotte een beetje citroensap als je dat lekker vindt, en je kunt aanvallen!

Hieronder vind je de voedingswaarde van dit recept, gebaseerd op de ingrediënten hierboven.

Ik raad je zeker aan om deze goed uitziende maaltijdsalade eens te proberen! Ik heb er ontzettend van genoten en had lang een vol gevoel. Je kunt het natuurlijk ook aanvullen met andere ingrediënten naar keuze. Met salad bowls kun je eindeloos variëren. Ik vind ze vooral ideaal op dagen dat ik veel restjes in mijn koelkast heb liggen!

Eet smakelijk.

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens zo’n salad bowl? Wat zou jij erin doen?

9 reacties

  1. Super lekker! Ga ik sowieso een keertje maken binnenkort 🙂 Heb stiekem al wat ingredienten ervoor in huis gehaald net.

    Wel nog een vraagje. Zou je een keer een blogpost kunnen maken over hoe je op de beste manier gezond kan aankomen? Ik ben veel afgevallen het laatste jaar (en daarbij vooral veel spieren verloren) en ben nu hard bezig om weer wat aan te komen. Alle tips zullen dus welkom zijn!

  2. Dank voor dit recept! Ik maak ook graag van die gigantische salades. Soms gooi ik er courgette doorheen die ik even heb opgebakken, tomaat, avocado en als ik echt trek heb wat opgebakken krokante spekblokjes.

  3. Dag Marloes,
    ik probeer een paar kilo af te vallen en ik merk dat het helpt als ik mijn voeding kan neerschrijven in een app. Maar soms maak ik zelf gerechten en die macro’s kan je natuurlijk niet terugvinden.
    Hoe kan je de macro’s berekenen voor je eigen gemaakte gerechten?
    Nadia

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram