Recept: Zomerse Salade met Mango, Feta en Pecannoten

Maaltijdsalade mango, feta en noten

Het is weer hoog tijd voor een lekkere zomerse maaltijd. Ik ben dol op salades in de zomer, dat is zo lekker fris! Vooral maaltijdsalades met fruit kun je me voor wakker maken. Daarom bedacht ik deze keer een variant met mango, feta en pecannoten. Ik vond hem super geslaagd geworden, vandaar dat ik hem graag met jullie deel.

Ingrediënten (3 personen)

  • 150g volkoren penne of andere pasta (ongekookt gewogen)
  • 1 mango
  • 100g fetakaas
  • 75g pecannoten (of andere noten)
  • 3/4 komkommer
  • 2 grote tomaten of een stuk of 6 kleine (of twee handjes cherrytomaatjes)
  • 2 gegrilde paprika’s
  • Veldsla of andere sla naar keuze
  • Lichte balsamicoazijn of een beetje citroensap

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer en de tomaat in stukjes, ik ging dit keer voor wat grotere stukken, gewoon omdat ik daar zin in had :). Snijd ook de feta en de gegrilde paprika’s in stukjes.

Collage1

Vervolgens schil je de mango en snijd je deze in blokjes. Nu kan alles bij elkaar in een slakom. Als de pasta klaar is, giet je deze af en spoel je hem goed af met koud water. Het zetmeel spoel je er op deze manier af en de pasta wordt koud, zodat de kaas niet smelt. Voeg de pasta bij het slamengsel.

Collage2

Leg wat sla op de borden en verdeel de salade erover. Tenslotte breek je de pecannoten iets fijner en strooi je deze over de salade. Je kunt er wat lichte balsamicoazijn overheen doen voor wat extra frisheid, donkere balsamicoazijn vind ik persoonlijk wat te heftig voor dit zomerse gerechtje. Je kunt ook kiezen voor een beetje citroensap.

Collage3

Hieronder de voedingswaarde van dit gerecht, berekend voor één persoon (1/3 van de aangegeven hoeveelheid dus).

Voedingswaarde

Dit gerecht is heerlijk fris op een warme zomerdag. Je kunt het trouwens ook prima meenemen tijdens een picknick, of gebruiken bij een barbecue.

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete zomerse salade? 

3 reacties

  1. Mijn favoriete salade is momenteel: veldsla, stukjes mango, wortel (met de dunschiller plakjes geschraapt), stukjes mozzarella of geitenkaas en eroverheen gebakken knoflookgarnalen. Heerlijk!!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram