Nagerecht Ontbijt Recepten Tussendoortje

Recept: Zomerse Mugcake met Mango en Kokos

Door

Mugcake mango kokos

Ik bedacht me ineens dat het al lang geleden is dat ik een recept voor een ‘mugcake’ heb geplaatst. Dit is een soort mini-cake voor 1 persoon die je super gemakkelijk kunt maken in de magnetron. Je kunt het gebruiken als ontbijt of bijvoorbeeld bij je lunch. Ik neem ook wel eens een halve portie als snack. Super veelzijdig dus! Vandaag een zomerse variant met mango en kokos.

Ik plaatste al eens eerder recepten voor een mugcake, bijvoorbeeld deze met chocola, deze met kaki, deze met bosbessen en deze met banaan. Als bananen-addict moet ik met pijn in mijn hart toegeven dat de variant van vandaag toch écht mijn favoriet tot nu toe is. Nieuwsgierig? Hier komt het recept!

Ingrediënten (1 mugcake voor 1 persoon) 

  • 1/2 mango (+- 130g)
  • 1 ei
  • 20g havermot
  • 10g kokoschips (als je deze niet hebt, kun je bijvoorbeeld ook 10g fijngemaakte noten toevoegen)

Bereiding
Snijd de helft van het vruchtvlees van de mango. Prak dit zo fijn mogelijk met een vork en doe het in een mok of in een kom. Ik vind het fijn om een kom te gebruiken. Doe hier ook het ei bij.

Collage1

Voeg vervolgens de havermout en de kokoschips (of andere topping naar keuze) aan toe. Roer alles goed door elkaar en ‘stamp’ het geheel goed aan zodat je een gladde bovenkant krijgt.

Collage2

Zet je mugcake nu in de magnetron, voor ongeveer 1,5 minuut op de hoogste stand. Dit kan per magnetron iets verschillen, dus ik raad je aan om na een minuut even te checken. Je mugcake is klaar als hij iets droger is geworden.

Omdat de mango heel veel vocht bevat, wordt deze mugcake minder droog dan bijvoorbeeld die met banaan. Ik vind dat super lekker! Voor de liefhebbers, hieronder de voedingswaarde van deze mugcake. Ik heb daarbij de hoeveelheden aangehouden die ik hierboven aangaf.

Voedingswaarde

Ik heb echt ontzettend zitten smullen van deze mugcake, dus ik raad je zeker aan om hem eens te proberen! Ik nam hem als lunch en at er ook nog 250ml magere kwark bij, met een kleine lepel honing erdoor.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens een mugcake? Wat is jouw favoriet?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (15)
  1. Sandra Stieding 4 jaargeleden

    ziet er goed uit. Nu op zoek naar mooie rijpe mango

    Reageer
  2. Bea 4 jaargeleden

    Ziet er lekker uit!
    Ideaal voor in het weekend, wanneer ik laat op sta en toch een stevig ontbijt/lunch wil.

    Vraagje over die met chocolade, smaak je die banaan dan erg door of valt dat wel nog mee?

    Reageer
  3. Cynthia 4 jaargeleden

    Nog nooit een mugcake gemaakt, maar dat ga ik zeker eens proberen! Het ziet er lekker uit!

    Reageer
  4. Leoniek 4 jaargeleden

    Hè marloes,

    Ik weet even niet waar of hoe je anders kan bereiken maar ik heb een aantal vragen aan je misschien kun je mij mailen dan mail ik je terug dank je wel groetjes leoniek

    Reageer
  5. Mieke 4 jaargeleden

    Dat ziet er weer lekker uit! Even een vraag: hoe bewaar je de andere helft van je mango goed?

    Reageer
    • Marloes 4 jaargeleden

      Goed luchtdicht verpakt in folie of in een bakje :). Ik zou hem wel snel opeten, maar dat is met mango geen straf 😀

      Reageer
  6. saskia 4 jaargeleden

    WAUW LEKKER!

    Reageer
  7. Theodoortje 4 jaargeleden

    Even voor de mensen zonder magnetron (waaronder ikzelf): kan zoiets ook in de oven?

    Reageer
    • Marloes 4 jaargeleden

      Vast wel, maar geen idee hoe lang hij erin moet dan…

      Reageer
  8. Petra 2 jaargeleden

    Superlekker! Net opgesmuld.
    Sinds kort jouw blog leren kennen door een collega op het werk.

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: