| 16 september 2015

Recept: Wrap met Kip en Kikkererwten

Wrap kip kikkererwten

Ik kwam tot de verbazingwekkende conclusie dat ik heel weinig warme maaltijd recepten online heb staan met wraps! Wel veel lunchgerechten, maar vrijwel geen warme. Best raar, omdat ik super houd van maaltijden met wraps. Daarom vond ik het hoog tijd voor een lekker recept. Vandaag eentje met kip en kikkererwten.

In dit gerecht gebruik ik een relatief grote portie kip en ook nog wat peulvruchten. Ik neem daarom maar één wrap. Je kunt het natuurlijk ook andersom doen als je dat fijner vindt, dus twee wraps en wat minder kip en kikkererwten. Neem dan bijvoorbeeld 80g kip en 30g kikkererwten per persoon.

Ingrediënten (2 personen)

  • 300g kipfilet
  • 100g kikkererwten
  • 2 wraps (meergranen of volkoren wraps bevatten meer vezels)
  • 1/2 avocado
  • 2 kleine tomaten
  • 1 paprika
  • Sla naar keuze
  • 1 rode ui
  • Kipkruiden
  • Peper

Voor mannen met een grote eetlust is de portie misschien een beetje klein. Dan kun je gewoon iets extra’s maken! Of geef hem twee wraps in plaats van één :).

Bereiding
Snijd de kip in stukjes en kruid het met de kipkruiden. Deze kruiden bevatten zout, als je een hoge bloeddruk hebt kun je beter kruiden zonder zout nemen. Bak de kip even aan in de pan. Snijd ondertussen de paprika en de ui in stukjes en voeg deze aan de kip toe.

Collage1

Snijd de tomaten in plakjes en halveer deze. Haal de avocado uit de schil en prak deze fijn met een vork. Meng hier een beetje peper naar smaak door. Voeg de kikkererwten toe aan het kipmengsel en verwarm deze even mee.

Collage2

Doe de wraps even in de magnetron en leg ze op de borden. Besmeer met de avocado en leg er sla en tomaat bovenop. Tenslotte doe je het kipmengsel erover en klaar is Kees!

Collage3

Hieronder vind je de voedingswaarde van dit gerecht. Als je aanpassingen gaat maken, door bijvoorbeeld minder kip en meer wraps te nemen, dan veranderen deze getallen uiteraard. De voedingswaarde hieronder is gebaseerd op de helft van de ingrediënten hierboven.

Voedingswaarde

Ik ben benieuwd of jij dit gerecht gaat maken. Laat me dan zeker even weten wat je ervan vond, dat vind ik super leuk.

Groetjes, Marloes

Houd jij net zo van wraps als ik? Waar beleg jij ze het liefste mee?

15 reacties

  1. Ik ben ook zeker een mega fan van wraps, dus leuk om zoiets te lezen!
    Voor overdag houd ik erg van de geitenkaas-rucola-honing-pijnboompitjes-variant, en ook de kruidenkaas-zalm-sla-tomaat-versie. Of juist kruidenkaas-kipfilet-avocado hmmm…
    Maar ‘s avonds doe ik meestal gehakt of kip en groentes. En dan soms in de oven met geraspte kaas er over.
    Mijn man eet trouwens minstens drie wraps 😀 haha.

  2. Fijn recept, ik ben dol op wraps! Zou je misschien een keer een artikel willen plaatsen met makkelijke maar smaakvolle en enigszins gezonde recepten voor één persoon? Ik woon sinds kort op mezelf en vind dit nog wat lastig 🙂

  3. Gisteren deze wraps gemaakt en ze zijn heel goed ontvangen, jippie…. Met jonge kinderen is het soms beetje zoeken naar gezonde, lekkere alternatieven als je geen pakjes meer wil gebruiken.
    Heb de kruiden van Jonnie Boer gebruikt, deze zijn zonder zout en erg lekker! Super gemakkelijk te maken en hup, zo op tafel!
    Deze gaan we vaker eten, top!

  4. Hoi Marloes, lijkt me een lekker recept, maar wat is een goed alternatief voor kikkererwten?
    Daar hou ik niet van.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram