Recept Witvis met Rijst en Groenten

Recept Witvis met Rijst en Groenten

Ik maak regelmatig lekkere gezonde gerechten, waarvan ik vind dat ze te simpel zijn om er een recept van te schrijven. Ik plaats ze dan soms op Instagram en krijg vervolgens altijd vragen over het recept. Daarom plaats ik deze keer wél een idee voor een super gezonde, makkelijke maaltijd die snel klaar is. Binnen 15 minuten kun je eten.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150g zilvervliesrijst
  • 2 stukken witvis, ik ging voor pangasiusfilet
  • 150g sugarsnaps of peultjes
  • 1 paprika
  • 4 stengels paksoi
  • 1/2 bakje cahmpignons
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepelgemberpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (je kunt deze kruiden eventueel veranderen of weglaten)
  • Een klein beetje olijfolie

Ik gebruikte pangasiusfilet in dit recept, maar ik maakt het voor mijn vriend met kip. Hij houdt namelijk niet zo van vis en eet liever vlees. Je kunt de vis ook prima vervangen door bijvoorbeeld biefstuk(reepjes). Natuurlijk kun je ook groenten kiezen die jij lekker vindt.

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in stukjes. Van de sugarsnaps haal ik het kopje en het kontje af. Doe een heel klein beetje olie in de pan, niet teveel want je gebruikt straks ook olie voor de vis. Ik vind een olijfolie spray erg fijn. Bak de sugarsnaps en de paprika ongeveer 3 minuten.

Collage1

Snijd ondertussen de champignons en de paksoi klein en voeg deze bij de andere groenten. Laat dit even meebakken. Kruid de vis met kruiden naar keuze. Ik gebruikte een klein beetje Herbamare zout, dit is een combinatie van zeezout en kruiden. Als je een hoge bloeddruk hebt, kun je beter geen zout gebruiken. Mijn bloeddruk is juist heel laag, dus een beetje zout vind ik niet zo erg.

Collage2

Bak de vis aan beide kanten ongeveer 2 minuten op en zacht vuurtje. Ik bakte tegelijkertijd ook kip voor mijn vriend, omdat dit niet zo van vis houdt. Ik kruidde de kip op dezelfde manier. Als de groenten gaar zijn, voeg je gemberpoeder, chilipoeder (niet teveel!) en de ketjap toe. Roer alles nog even goed door elkaar.

Collage3

Verdeel de rijst over de borden, schep het groentenmengsel erbij en tenslotte de vis (of de kip) erbij. Hieronder vind je de voedingswaarde van dit gerecht per persoon, gebaseerd op de helft van de ingrediënten hierboven.

Voedingswaarde

Eet smakelijk! Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt.

Groetjes, Marloes

Wil jij vaker zulke simpele gerechten zien? Of liever niet?

9 reacties

  1. Ja- ik zie heel graag dit soort receptjes verschijnen helemaal nu ik aan het lijnen ben!! Ben je daarom ook net op IG gaan volgen?

  2. Heerlijk simpel gerechtje! ik houd ervan.

    Nu het verzoekjeszomer is heb een verzoek: op vakantie heb ik een paar keer heerlijke moussaka gegeten. Ik vind dit zo lekker, maar gezond kun je het niet noemen. Aan jou dus het verzoek, een slanke/gezondere moussaka 🙂

  3. oehhh ziet er lekker uit! Vooral de verschillende soorten/ kleuren van de groente!
    ik had een vraagje/voorstel: is het misschien een idee om bijv 1 keer in de maand een ‘vegan’ gezond recept te plaatsen. Ik probeer wel eens vegan recepten uit en het is soms zooo lekker en simpel :).
    Hoeft niet duur te zijn je hebt veel lekkere recepten met bonen/ tofu/tempeh. Ik vind het zelf wel leuk om met nieuwe vleesvervangers te experimenteren.. Heb je bijv wel eens SEITAN geprobeerd!? ik maak het zelf en het is supermakkelijk en zoooo lekker als je dit goed kruid. Het smaakt net als vlees :).
    Verder wilde ik zeggen dat ik je blog echt super leuk vind.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram