| 27 december 2016

Recept Volkoren Wrap – Zelf Maken!

recept-volkoren-wrap

Ik hoor vaak mensen klagen over dat verschillende winkels geen volkoren wraps verkopen. De Jumbo heeft ze wel in het assortiment, maar verder kom ik ze ook nauwelijks tegen. Zelf ga ik dan meestal voor de meergranen variant, maar er is natuurlijk ook een andere optie: zelf volkoren wraps maken! Eigenlijk is het helemaal niet zo veel werk, ik geef je hieronder een recept.

Ingrediënten (voor 3 wraps)

 • 100g volkorenmeel
 • 65g lauw water
 • 1/2 eetlepel olijfolie
 • Een beetje zout
 • Een beetje extra meel of bloem tegen het plakken
 • Eventueel andere kruiden

Verder heb je natuurlijk toppings nodig voor op de wrap. Je kunt ze gebruiken bij de avondmaaltijd, maar ook als lunch. Ik ging voor gerookte kip, sla, komkommer, paprika en een beetje slasaus.

Bereiding
De het meel, het water, de olie en het zout in een kom. Voeg eventueel andere kruiden toe, als je jouw wrap meer smaak wilt geven. Ik vind het fijn om het geheel eerst met een lepel door elkaar te mengen en dan pas te kneden met mijn handen. Zo voorkom je een hoop gekleef ;). Kneed alles tot een mooi deeg en verdeel dit in 3 bolletjes van ongeveer 55g.

collage1

Strooi wat meel of bloem op je aanrecht en leg hier een bolletje op. Rol het met een deegroller zo plat mogelijk uit tot een wrap. Probeer een ronde vorm te creëren. Bak de wrap in een droge koekenpan op een zacht vuur ongeveer 2 minuten aan elke kant.

collage2

Ik kies ervoor om de wrap niet bruin te bakken. Dan wordt hij namelijk vrij hard en dat vind ik minder lekker. Ik kies dus liever voor een minder mooi kleurtje!

Hieronder zie je de voedingswaarde per wrap, afgaand op de ingrediënten hierboven. Ook zie je de voedingswaarde van mijn belegde wrap (met 100g gerookte kip, sla, komkommer, paprika en 20g sladressing)

voedingswaarde

Als je dat wilt, kun je ook andere soorten meel gebruiken. Bijvoorbeeld speltmeel, havermeel of boekweitmeel. Met deze laatste worden je wraps glutenvrij!

Groetjes, Marloes

Heb jij wel eens zelf wraps gemaakt?

4 reacties

 1. Yes, leuk recept zelf ook al eens gemaakt en het is inderdaad veel minder werk dan je in eerste instantie zou denken. Super leuk recept weer!

 2. Super leuk recept!
  Waarschijnlijk weet je het al, maar de Jumbo en de Lidl verkopen nu ook volkoren wraps in meerdere formaten.

  Just so you know 😀

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram