| 10 november 2015

Recept: Volkoren pasta met Ham en Sperziebonen

Pasta ham en sperziebonen

Ik vertelde gisteren al in het ‘My day in food’ artikel, dat ik houd van snelle en makkelijke gerechten als ik alleen moet eten. Deze pasta is daar zeker een goed voorbeeld van. Ik ging door mijn kasten neuzen om te zien wat ik in huis had voor de warme maaltijd. Ik kwam op dit recept en het beviel me zo goed, dat ik het met jullie wilde delen. Kijk snel mee hoe ik het maakte.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150g volkoren pasta, ik ging voor spaghetti
  • 150g gerookte ham, bijvoorbeeld Schwarzwalder Schinken
  • 1 grote ui
  • 300g sperziebonen
  • 2 grote tomaten
  • Eventueel een beetje (Parmezaanse) kaas, 5-10g per persoon.

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tomaat en de ui in stukjes.

Collage1

Bak de ui in een klein beetje olie glazig en voeg dan de sperziebonen toe. Ik gebruikte diepvries sperziebonen, lekker makkelijk en net zo gezond als verse.

Collage2

Dan snijd je de ham in stukjes en die pluk je uit elkaar. Voeg dit toe aan de sperziebonen en verwarm het even mee. Als de ham kort doorbakken is, kunnen de tomaten erbij.

Collage3

Laat het geheel nog even doorwarmen en dan kun je opscheppen! Doe er eventueel nog een klein beetje geraspte kaas overheen. Pas wel op, kaas is vet, gebruik dus niet teveel. Hieronder zie je de voedingswaarde per persoon, inclusief een beetje kaas en de olie waarin je bakt.

Voedingswaarde

Ik hoop dat jullie net zo gaan genieten van dit recept als ik!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete pastarecept?

5 reacties

  1. Klinkt goed!! Straks maar eens langs de supermarkt om de ingrediënten te halen hiervoor!
    Vaak doe ik bij zulke pasta’s een half bouillon blokje erbij met wat water voor de smaak, maar waarschijnlijk is dat nu niet nodig i.v.m. de zoute ham toch?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram