Recept: (Vegetarische) Linzensoep

Linzensoep

Ik houd van soep tijdens koudere dagen. Het is niet alleen lekker warm, maar vult ook nog eens ontzettend goed. Sommige soepen bevatten veel room en/of vette vleessoorten. Deze linzensoep heeft dat beiden niet! Het is een super voedzaam gerechtje dat ik ideaal vind voor bij de lunch. Kijk snel mee hoe ik het maak.
Ingredienten

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 150g linzen (je kunt ook linzen uit pot nemen, neem dan +- 250g)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 ui
  • Ongeveer 2/3 van een venkelknol
  • 40g feta per persoon
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • Komijnzaad
  • Paprikapoeder
  • Tijm (natuurlijk kunnen andere kruiden ook)

Bereiding
Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking, met het bouillonblokje in het kookvocht. Ik voegde ongeveer 600ml water bij de linzen en liet deze 30 minuten koken. Ondertussen snijd je de ui en de venkel in stukjes, deze bak je in een koekenpan gaar. Als ze bijna gaar zijn, pers je het teentje knoflook erbij en laat je het een minuut meebakken. Vervolgens kan het vuur onder het uimengsel uit.

Collage1

Dan Haal je de tomaten uit het blik en snijd je deze in grove stukken. Je voegt de kruiden aan de venkel en de ui toe. Als de linzen nog 5 minuten moeten, doe je het uimengsel en de tomaten bij de linzen. Voeg nog een beetje extra kokend water toe om je soep iets vochtiger te krijgen. Laat het geheel nog 5 minuten doorpruttelen met de deksel op de pan.

Collage2

En dan is je heerlijke soep klaar! Als je niet van stukjes houdt, kun je de staafmixer door je soep halen. Ik vind het juist super lekker om een goed gevulde soep met herkenbare stukjes te hebben.

Breek de feta in stukjes over de soep en dien het direct op. Je kunt het eventueel serveren met wat (geroosterd) brood.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens linzensoep? Ga je dit recept proberen?

10 reacties

  1. Lijkt me heerlijk. Ik ga het zeker proberen. Ik eet vaker linzen. Ik heb pas nog een bietensalade gemaakt met linzen en geitenkaas. Heel voedzaam en lekker.

  2. Hallo,
    ik heb zojuist uw You tube kanaal ontdekt, ik ben steeds op zoek naar nieuwe ideeen die ik kan omzetten in mijn sportgroep. Ik ben ,in mijn vrije tijd (Übungsleiter), ik woon in duitsland,dus, ik doe oefeningen met mensen die een behindering hebben, rugklachten,zwaarlijvige, morbus bechterew, skoliose, of knie of heup TEPS,of die bedreigd zijn van een behindering, beginnende pijnen, mensen die na een revalidatie zich verder moeten (willen) bewegen.
    ik vind het het mooi dat mensen met zulke ervaringen en vakkennis zoals u, dit met geintereseerden willen delen.
    Ik zal uw website regelmatig bezoeken, en ook proberen oefeningen, en ook tips voor gezond eten, die je toont , in mijn groep om te zetten.
    Bij deze wens ik u en uw familie, en iedereen die deze reaktie leest, een gelukkig en gezond 2015.
    Fiilp

  3. lekker soepje, als lunch gegeten. heb er wel een beetje chilipoeder bij gedaan. Zeker de feta erbij was heerlijk. Mijn man vond het niets, de linzen hebben vliesjes die hij raar vond in zijn mond, maar nu heb ik nog 2 maaltjes in de vriezer, ik vond het juist lekker dat je wat te kauwen hebt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram