Couscous Lunch Recepten Vegetarisch

Recept: Vegan Couscous Salade

Door

Afgelopen vrijdag kon je al zien dat ik een dag veganistisch heb gegeten. Het leek me leuk om een van de gerechten die ik maakte, met jullie te delen. Dit was absoluut mijn favoriet van de dag, een vegan couscous salade. In deze video zie je precies hoe ik hem maakte en wat je ervoor nodig hebt. Verderop in dit artikel vind je de voedingswaarde van dit recept.



Ingrediënten (1 persoon)

  • 50g couscous
  • 100g kikkererwten
  • 10g pompoenpitten
  • 1 hand verse spinazie
  • Een stuk komkommer (+- 10cm)
  • +- 12 olijven, ik ging voor zwarte olijven
  • 1 geroosterde paprika
  • 1 kleine lepel Italiaanse kruiden

Bereiding
Giet kokend water over de couscous, dek het af en laat het +- 5 minuten wellen. Rooster de pompoenpitten in een droge pan goudbruin. Snijd de komkommer, de paprika en de olijven in stukken. Doe de couscous in een bord en doe de kikkererwten en de groenten erbij, ook de spinazie en de kruiden kunnen erbij. Meng alles goed door elkaar. Strooi tenslotte de pompoenpitten erover en klaar is je heerlijke salade.

Vegan couscous salade

Hieronder zie je de voedingswaarde van dit recept, gebaseerd op de hoeveelheden hierboven.

Voedingswaarde

Ik ben heel benieuwd of jij deze salade gaat maken en hoe hij bevalt. Laat het me zeker even weten.

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens veganistische gerechten? Wat is jouw favoriet?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (8)
  1. Vera 3 jaargeleden

    Misschien een gekke vraag, maar waar komen al die calorieën vandaan? Vind ruim 400 kcal wel veel voor een salade, of is dat normaal?
    Leuk artikel weer!

    Reageer
    • Marloes 3 jaargeleden

      Die komen vooral uit de pompoenpitten, de kikkererwten en de couscous. Ik wilde deze salade lekker vullend maken, het is dus echt een volwaardig lunchgerecht :). Vandaar ook iets meer calorieën.

      Reageer
  2. Sandra Stieding 3 jaargeleden

    Ziet er lekker uit, zal hem zeker eens maken, maar dan zonder de olijven, ik houd daar niet van
    Sandra

    Reageer
    • Marloes 3 jaargeleden

      Die kun je dan inderdaad prima weglaten!

      Reageer
  3. Ise 3 jaargeleden

    Ik eet regelmatig couscous salades, super lekker en handig! Deze variant lijkt me ook lekker 🙂

    Reageer
  4. Bart Smit 3 jaargeleden

    Ik hou van vlees en ik wil vegetarisch worden toch .
    maar ik eet in mijn vrije tijd veel rauwe kip en varken, door deze slechte eigenschap
    wil ik overstappen naar een vegetarisch dieet. maar ik heb liever geen gore droge teringkorrels
    en ik liet dit aan mn mattie mo zien en hij werd para jeweetoch. ik reciteer;
    `A kankermegol wat doe je Italiaanse kruiden op couscous, als ik je vind schijt ik op een wortel en stop ik hem in je kontgat`

    mvg
    Bart Smit

    Reageer
  5. Johanna 3 jaargeleden

    Zoals elke avond weer mijn salade voor de lunch gemaakt. Op zoek naar inspiratie keek ik hier zoals wel vaker. Dit redept leek me wel wat alleen heb ik bepaalde ingrediënten niet in huis, dus vervangen voor wat anders.
    De couscous werd bij mij 50 gram quinoa en de kikkererwten 100 gram linzen.
    De pompoenpitten werd 10 g pijnboompitjes en de komkommer die ik had was niet zo lekker meer dus dat werden 2 stengels bleekselderij. De geroosterde paprika werd een halve gegrillde paprika en voor het geval ik straks ook bart smit achter mij aan krijg heb ik ipv italiaanse kruiden, verse basilicum gebruikt.
    Voor de lekker heb ik er nog een eetlepel kappertjes en wat citroensap over gedaan.
    Bleef er nog iets hetzelfde? Ohja 12 zwarte olijven, want die had ik wel in huis 😀
    Ik denk dat het me morgen wel gaat smaken

    Reageer
    • Johanna 3 jaargeleden

      Oh en nog vergeten, de spinazie werd een handvol rucola 😉

      Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: