sushi burritos

Recept: Sushi Burrito – Sushirrito!

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, dat ik DOL ben op sushi! Toen ik deze sushi burrito (sushirrito) op internet zag voorbij komen, werd ik dan ook direct enthousiast. Hoe geweldig is het om sushi super makkelijk te kunnen meenemen naar je werk. Ik dacht na over een aantal lekkere variaties en maakte 3 verschillende sushi burrito’s.



Hieronder de ingrediënten van de 3 varianten. Daaronder vind je de bereiding en de voedingswaarde van mijn sushirrito’s.

Ingrediënten

Sushirrito 1

  • 2 norivellen
  • 40g pandanrijst (ongekookt gewogen)
  • 75g tonijn uit blik (op water)
  • 15g friteslijn
  • 1/4 avocado
  • Komkommer
  • Wortel
  • Een beetje wasabipuree
  • Kruiden naar keuze, ik deed peper en zout bij de tonijn

Sushirrito 2

  • 2 norivellen
  • 40g pandanrijst (ongekookt gewogen)
  • 75g gerookte zalm
  • 30g zeewiersalade
  • Een handje sla
  • Komkommer

Sushirrito 3

  • 1 norivel
  • 20g pandanrijst (ongekookt gewogen)
  • 1 ei
  • 1 kleine gegrilde paprika
  • 1/4 avocado
  • Kruiden naar keuze, ik deed peper en zout bij het ei

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak roerei van het ei (als je een sushi burrito met ei wilt maken). Snijd de groenten in kleine stukjes. Leg een norivel op een schone theedoek. Beleg deze dun met de rijst. Leg het beleg in het midden over de rijst. Plak met een beetje water een tweede norivel aan je constructie vast. Nu kun je gaan rollen met behulp van je theedoek. Rol zo strak mogelijk. Pak jouw sushirrito in folie en laat hem even opstijven in de koelkast.

Hieronder vind je de voedingswaarde van deze sushirrito’s, gebaseerd op de ingrediënten hierboven.

Ik zou voor een gemiddeld persoon een portie van 1-1,5 grote sushirrito nemen. Naar mijn idee is dit niet de allergezondste maaltijd ever, maar zeker veel gezonder dan normale sushi, omdat het minder suiker en vet en meer eiwit bevat!

Ik ben heel benieuwd of jij dit recept gaat maken. Ik heb er ontzettend van gesmuld! Laat me zeker even weten wat jij ervan vond.

Groetjes, Marloes

Had jij al ooit gehoord van een sushirrito?

6 reacties

  1. o leuk idee! ga ik zeker ook een smaken, maar dan vegan 🙂

    hoezo vind je dit niet heel gezond? als ik je lijstje van ingrediënten zie zit er toch niets ongezonds is?

    1. Klopt, maar het is relatief veel rijst en weinig groenten. Daarnaast is het witte rijst, die niet zo veel vezels bevat. Redelijk veel snelle koolhydraten dus, maar inderdaad is het zeker niet heel ongezond :).

      1. OK 🙂

        ik kijk niet zo heel hard naar vezels, ik kom dagelijks aan 50-60 gram vezels door mijn veganistische levensstijl dus ik vergeet vaak dat vezelarme voeding voor een ‘normaal’ eetpatroon ongezonder is omdat je zo minder kans hebt om aan de minimum hoeveelheid te voldoen.

        denk dat ik mijn sushirol met gierst ga maken, denk dat de zoete smaak van gierst hier heerlijk bij zal zijn en gierst kleeft lekker, dus dat is mooi meegenomen in een sushirol 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram