Recept: Rijst met Kip en Ketjap

recept-rijst-met-kip-en-groenten-met-ketjap

Makkelijke gezonde maaltijd alert! Het is weer zo ver…ik ging een maaltijd maken die haast te simpel is om het recept van te delen. Maar stiekem zijn we daar juist allemaal fan van. Let’s be honest, soms (of vaak ;)) heb je gewoon geen zin om moeilijk te doen en lang in de keuken te staan. Dit recept is dan ideaal! Gezond, maar toch lekker snel klaar en je hebt er niet teveel voor nodig.

Ingrediënten (2 personen)

 • 140g zilvervliesrijst
 • 250g kipfilet, ik ging voor kipdijfilet, dat is malser maar ook iets vetter.
 • 1 courgette (250g)
 • 1 paprika
 • 1 bakje champignons
 • 1 bosuitje
 • 2 eetlepels ketjap
 • 1 afgestreken eetlepel maizena
 • 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden zonder zout (ketjap is ook al heel zout)

Bereiding
Snijd de courgette, paprika, bosui en de champignons in stukjes. Ook de kip snijd je in stukjes. Als je het gerecht nóg magerder wilt maken, kun je dus gaan voor gewone kipfilet. Ik koos dit keer voor kipdijfilet, omdat ik dat net iets lekkerder vindt.

collage1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de kip in een pan, bij kipdijfilet is olie toevoegen niet nodig, de kip is vet genoeg van zichzelf. Doe hier een halve eetlepel Italiaanse kruiden (zonder zout!) bij. Bak dit even +- 2 minuten aan en voeg dan de paprika en de bosui toe. De kip hoeft op dit moment nog niet gaar te zijn, want hij gaart met de groenten verder mee!

collage2

Na ongeveer 2 minuten kunnen ook de champignons en de courgette erbij. Het lijkt nu misschien veel te veel, maar de groenten slinken ontzettend. Mix in een klein bakje 2 eetlepels ketjap met 4 eetlepels koud water en een afgestreken eetlepel maizena, roer dit goed door elkaar. Als de groenten en de kip klaar zijn, kan het ketjapmengsel erbij. Laat het even mee pruttelen, door de maizena wordt je sausje iets dikker en een beetje stroperig.

collage3

Serveer de rijst op de borden en doe het kip-groentenmengsel erover. Eet smakelijk!

Hieronder vind je de voedingswaarde van dit gerecht, gebaseerd op de helft van de ingrediënten hierboven. Deze portie is vrij groot, voor een gemiddelde vrouw is het misschien iets te veel. Ik neem zelf meestal iets minder rijst.

voedingswaarde

Ik ben benieuwd wat je van dit gerecht vindt!

Groetjes, Marloes

Zou jij dit recept maken? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vond!

8 reacties

 1. Oh dit maak ik heel vaak, goed om te weten dat ik gezond bezig ben dan 😉 Ik doe er naast de ketjap nog ui, knoflook en (gele) peper bij voor de smaak en geen maizena.

 2. Lijkt me erg lekker, ga het snel eens maken! Even een vraagje: ik heb deze site net ontdekt en zie dat je bij elk recept zo n handig tabelletje hebt staan met de voedingswaardes. Is hier een programma/app voor om dit te berekenen? Heb namelijk een hoop recepten liggen waar ik de voedingswaardes wel van zou willen betekenen, maar het is zo’n gepuzzel!

 3. Misschien een klein beetje laat, maar ook ik heb de Kip Ketjap met Zilvervliesrijst gisteren gemaakt.
  Hier helaas in de supermarkt geen bosuitjes, dus een halve gewone grote ui genomen.
  Daarbij een rode paprika & courgette (champignons lusten we niet).
  Het was zoooooo lekker! DANK!

 4. Echt super lekker.
  Had van mij nog wel iets pittiger gemogen….
  Ik heb er wat meer paprika in gedaan alle kleuren.
  Bedankt voor je recept

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram