| 21 augustus 2014

Recept: Quinoa met Kerriekip en Sperziebonen

Quinoa met Kerriekip

Zoals jullie weten ben ik niet zo van de ‘superfoods’, toch blijft quinoa (spreek uit als ‘kienwa’) een favoriet onderdeel van mijn avondmaaltijd. Deze korrels zijn namelijk niet alleen lekker, maar ook nog eens super voedzaam en vullend. Vandaag weer eens een simpel en snel gerechtje met quinoa.

Ingrediënten (2 personen)

 • 150g quinoa (ongekookt gewogen)
 • 200g kipfilet
 • 200g (diepvries)sperziebonen
 • 1 bakje champignons
 • 1 grote ui
 • 2 tomaten
 • 2-3 flinke theelepels kerriepoeder (Hindoestaanse kerrie is heerlijk hierbij! Tegenwoordig verkrijgbaar bij de Albert Heijn)
 • Zout en peper naar smaak.
 • Een scheutje olijfolie

Bereiding 
Snijd de kip in stukjes en doe deze in een bakje met 2 flinke theelepels kerriepoeder en een eetlepel olijfolie. Laat dit even marineren, hoe langer hoe lekkerder! Heb je geen tijd, dan is even kort marineren natuurlijk ook prima.

Collage1

Doe de quinoa in een pan, voeg water toe en breng het aan de kook. Kook het volgens de aanwijzingen op het pak. Mijn pak zegt 8 minuten, maar na even geproefd te hebben, besloot ik voor 10 minuten te gaan. Snijd ondertussen de ui en de champignons in stukjes.

Collage2

Doe een eetlepel olie in een pan en bak hierin de gemarineerde kipstukjes en de ui even aan. Als de kip bijna niet meer roze ziet, kun je de champignons toevoegen. Bak deze ongeveer 2 minuten mee en voeg dan ook de sperziebonen toe (sorry, vergeten een foto te maken!).

Collage3

Snijd ondertussen de tomaat in stukjes. Als de groenten en de kip gaar zijn, dan voeg je de tomaat toe. Laat het geheel nog even goed doorwarmen. Ik voegde met de tomaat nog een extra lepel kerriepoeder en een beetje zout toe, dit kun je naar eigen smaak bepalen.

Collage4

Schep de quinoa op de borden en verdeel het kip/groentenmengsel erover.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Eet jij wel eens quinoa? Vind je het lekker? 

7 reacties

 1. Klinkt heerlijk Marloes! Ik ga vandaag ook die diepvries sperziebonen gebruiken, dat was een goede tip in dat budgetfilmpje van gisteren 🙂

 2. Vandaag worden het asperges met een gepocheerd ei en morgen is weer een recept van Optima Vita aan de beurt…. Dit recept! Zelf heb ik nog nooit quinoa gegeten dus ik weet niet wat ik moet verwachten van de smaak maar ik denk wel dat het goed combineert met de kerrie smaak en natuurlijk de groenten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram