| 16 juni 2016

Recept: Gezonde Pasta met Rucola en Rookvlees

Gezonde pasta

Ik vond het weer eens tijd voor een pastagerecht! Ik heb al vaker laten zien hoe je een gezonde rode saus kunt maken, maar vandaag laat ik je zien hoe je een pasta smeuïg kunt krijgen zonder het toevoegen van room! Als groenten gebruik ik rucola, tomaat, ui en champignons, maar je kunt natuurlijk toevoegen wat jij wilt.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150g volkorenpasta naar keuze (witte pasta bevat minder vezels)
  • 100g rookvlees (vleeswaren)
  • 250g cherrytomaatjes
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 2 handen rucola
  • 2 eieren
  • 20g Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • Italiaanse kruiden

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui en de champignons in stukjes, de plakjes rookvlees in reepjes en halveer de cherrytomaatjes.

Collage1

Bak de ui op een laag vuurtje. Ik gebruik zo min mogelijk olie in de pan, ik vind dit niet echt nodig in dit gerecht. Als de ui glazig is, voeg je de champignons toe, deze bak je ongeveer 3 minuten mee. Dan pers je ook de knoflook erbij. Ik strooi er ook een kleine lepel Italiaanse kruiden over.

Collage2

Vervolgens doe je het rookvlees bij het gerecht, deze hoeft niet meer gaar te worden, alleen maar warm. Je kunt dus direct doorgaan. Als de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je het bij het mengsel, samen met een heel klein beetje kookvocht. Nu kunnen ook de tomaatjes erbij. Laat het geheel nog even goed doorwarmen.

Collage3

Als het goed warm is draai je het vuur uit en voeg je de rucola en de eieren toe. Blijf goed doorroeren. Als het goed is ontstaat een romig geheel. Nu kun je de pasta over de borden verdelen.

Collage4

Strooi er per persoon 10g Parmezaanse kaas overheen. Let goed op de portie, kaas is namelijk heel vet. Klaar is je heerlijke pasta!

Hieronder zie je de voedingswaarde van dit recept. Ik ga uit de van de ingrediënten hierboven en voeg maar 5g olie toe (voor twee personen). Als jij meer gebruikt, dan gaat de hoeveelheid calorieën en vet omhoog.

Voedingswaarde

Lang niet gek voor een heerlijke romige pasta! Lekker veel vezels en eiwit en niet zo veel slechte vetten. Ik maak dit soort pasta’s heel graag.

Variatietips
Met dit recept kun je eigenlijk eindeloos variëren. Ik geef je een aantal voorbeelden.

  • Varieer met andere groenten als je dat wilt! Bijvoorbeeld courgette, aubergine, broccoli of paprika.
  • Probeer in plaats van rookvlees eens gerookte kip of gerookte zalm, ook super lekker!
  • Wil je nog minder vet in dit recept? Laat dan de kaas weg en gebruik wat meer kruiden en/of peper. Voeg eventueel extra zout naar smaak toe.

Ik hoop dat je ervan gaat genieten! Laat me zeker even weten wat je ervan vond. Dat kan hieronder, of je kunt me taggen op Instagram (@optimavita).

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete pasta? Heb je een recept dat je graag hier zou terugzien?

11 reacties

  1. Ziet er lekker uit, maar heb een vraagje..

    Worden de eieren warm genoeg om eventuele salmonella bacteriën te doden? De kans is misschien klein, maar aanwezig. Ik neem het risico niet. Ik zou het gerecht even langer verhitten tot de eieren stollen. Dan wordt het misschien wel minder smeuïg, maar beter safe than sorry.

    1. Dan kun je het iets langer verwarmen. Maar salmonella gaat dood rond 60 graden geloof ik, dus zal meevallen. Zwangere vrouwen kunnen dit beter niet eten!

  2. Ik gebruik ook nooit rauwe eieren. En ik denk ook niet dat het minder smeuïg wordt als je ze langer verhit. De champignons laten altijd veel vocht vrij en de tomaten ook.
    Lekker recept.
    Hoe krijg je het weer voor elkaar, zo vroeg op de morgen, terwijl je notabene vakantie hebt en ws heerlijk bent uitgegaan gisterenavond/nacht…..

    1. Hahaha, scherp. Ik plan al mijn artikelen vooraf in. Hij is dus gewoon automatisch online gekomen om 7uur, terwijl ik nog lag te slapen. Ik was trouwens wel bijna wakker, want het is hier een uur later en ik ben geen uitslaper 🙂

  3. Klinkt goed, zeker eens proberen!!
    Wat ik zelf ook vaak doe is een half bouillon blokje met wat water toevoegen, heb je gelijk veel smaak aan je pasta zonder echt slechte ingrediënten.

  4. Ik had een pakje rookvlees tegen de datum aan en kwam al googelend uit bij dit recept. Was lekker! Snel, simpel en gezond. In plaats van rucola heb ik verse spinazie gebruikt, dat combineerde ook goed. Voor herhaling vatbaar!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram