Lunch Pannenkoeken Recepten Warme maaltijd

Recept: Pannenkoeken met Groenten

Door

Schermafbeelding 2015-05-15 om 11.43.44

Door Anneloes: Ik ben gek op pannenkoeken. Vroeger was ik dol op de ‘normale pannenkoeken’, maar tegenwoordig vind ik havermout pannenkoeken veel lekkerder dan welke pannenkoek dan ook. En het voordeel vind ik, dat havermout pannenkoeken ook nog eens enorm vullen. Om het allemaal wat spannend te houden ben ik op zoek gegaan naar dingen die je goed kan toevoegen aan de pannenkoeken. In dit artikel vertel ik je een lekkere variant.

Vanaf kinds af aan ben ik al verzot op pannenkoeken. Elke vrijdag was het pannenkoeken middag en mocht er een vriendinnetje mee naar huis om bij ons pannenkoeken te eten. Heerlijk vond ik dat. De laatste tijd bak ik ook steeds vaker havermout pannenkoeken en stiekem vind ik het pannenkoekenschip de leukste plek om uit eten te gaan. Thuis bak ik altijd pannenkoeken met havermout. Met een beetje kaneel erdoor vind ik dat heerlijk. Omdat ik het toch wel een beetje zonde vind om beleg op mijn pannenkoek te doen, probeer ik vaak door middel van meerdere ingrediënten de smaak net even wat anders te maken dan ik gewend ben. Zo ook bij dit voorbeeld.

Groenten toevoegen
Je verwacht het misschien niet, maar wat heel erg lekker is, is groenten aan je pannenkoek toe te voegen. Zo krijg je ‘ongemerkt’ toch weer wat meer groenten binnen en je krijgt een hele andere smaak aan de pannenkoek. Je kunt zelf kiezen welke groenten je wilt gebruikten voor je groentenpannenkoeken. Kies de groente die jij lekker vindt. Hieronder vind je een variant die ik erg lekker vind.

Ingrediënten (2 pannenkoeken)

  • 50g havermout
  • 100ml melk
  • 1 ei
  • 1/2 ui
  • 5 cherry tomaatjes
  • 1/2 paprika
  • Een handje spinazie
  • Eventueel een wat peper en zout

Bereiding
Doe de havermout, ei en melk in een kom en laat deze 5 minuten staan zodat de havermout goed kan wellen. Maak er daarna een gladde substantie van met de staafmixer. Snijd de groenten in de grote die jij graag op je pannenkoek zou willen hebben. Bak de pannenkoeken zoals je ze gewend bent te bakken en voeg meteen de groente toe in de pan (3e foto hieronder). doe nog een klein beetje beslag over de groenten. Wanneer de bovenkant helemaal droog is, kan je de pannenkoek omdraaien en nog heel even laten bakken en klaar is je groente pannenkoek. Je kunt er eventueel nog wat peper en zout aan toevoegen.

Schermafbeelding 2015-05-15 om 11.42.45

Ik vind dit erg lekker voor de afwisseling, de hartige smaak van de groente vind ik echt lekker voor de afwisseling. Ik ben benieuwd wat jullie van deze pannenkoeken variant vinden. Gaan jullie deze uitproberen en wat vind jij het lekkerste om toe te voegen aan je pannenkoek? Laat het hieronder weten.

Schermafbeelding 2015-05-15 om 11.43.44

Ik vind het super lekker dat de groenten nog een beetje knapperig blijven op deze manier. Houd jij van meer doorbakken groenten? Bak ze dan eerst even aan in de pan, voordat je het havermoutbeslag erover giet.

Eet smakelijk!

Groetjes, Anneloes

Wat voeg jij het liefste toe aan je pannenkoek?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (9)
  1. Kimberley 6 jaargeleden

    Hmm, lijkt me lekker! Banaan-ei pannenkoekjes vind ik heerlijk, maar dit lijkt me een goede hartige variant 🙂

    Reageer
    • Anneloes Kon 6 jaargeleden

      Pannenkoek met banaan is inderdaad ook erg lekker!

      Reageer
  2. Chantal 6 jaargeleden

    Wat ik erg lekker vind op een pannenkoek is ragout!! Een lekker volle kippenragout of champignons.
    Het proberen waard!!

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Oeehhh, krijg er gelijk trek van 😀

      Reageer
      • Gerda 6 jaargeleden

        Hoi,
        Pannenkoek met zelfgemaakte kipshoarma en paprika.. kant en klare uit supermarkt vind ik persoonlijk te zout ( p.s kipshoarma eerst wel voorbakken natuurlijk ) met gezonde salade erbij…

        P.s Heel iets anders…Betreft: Vraag maar raak!
        Wat vinden jullie van Zero/Slim pasta…zit daar genoeg voedingsvezels in..?
        Ik hoor het graag..!!!
        Alvast bedankt..!!!

        Reageer
  3. Deborah 6 jaargeleden

    Krijg meteen trek ;-). Ik vind rauwe ham, geitenkaas, tomaat en een beetje sla ook zo lekker of een zoete en klassieke variant appeltjes, rozijntjes en kaneel. Leuk recept!

    Reageer
    • Anneloes Kon 6 jaargeleden

      Dat klinkt inderdaad erg lekker!

      Reageer
  4. Alia 6 jaargeleden

    Van thuis uit werd ik altijd verplicht om bij de pannenkoeken behalve zoet beleg, er ook twee te eten met kropsla, uitjes en slasaus. Tot op vandaag krijg ik zin in pannenkoeken bij het proeven van kropsla.
    Nu eet ik mijn pannenkoek ook graag met smeerkaas, rauwe ham en ijsbergsla.
    Ook deed mijn moeder altijd twee teentjes knoflook door het beslag voor 4 personen. Verder ook de olie alvast door het beslag, zodat je alleen bij de eerste pannenkoek olie in de pan hoeft te doen.
    Ook ben ik fan van “Martijns gepimpte spinaziepannenkoeken”. Ik heb de link naar het recept in het website-veld gezet.
    Ik heb nog een krop sla liggen. Ik denk dat we morgen pannenkoeken eten!

    Reageer
    • Anneloes Kon 6 jaargeleden

      Wat grappig te lezen dat jij die associatie nog steeds hebt.

      Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: