Ik heb weer een leuk idee voor een avondmaaltijd voor jullie. Dit heerlijke vegetarische gerecht past prima in onze ‘Gezond in januari Challenge’. Je kunt het prima eerder op de dag voorbereiden, dan hoeft het ‘s avonds alleen nog in de oven. Ik vind dit soort gerechten ideaal als er visite komt. De foto hierboven is helaas niet zo’n goede kwaliteit. De batterij van mijn camera was leeg, maar ik wilde toch nog even een foto maken van het eindresultaat, dus ik deed het met mn telefoon.
Ingrediënten (2 personen)
- 400g zoete aardappel
- 100g geitenkaas
- Ongeveer 3/4 van een aubergine
- 1 ui
- 200g diepvriessperziebonen
- Een paar scheuten gezeefde tomaten
- Italiaanse kruiden, of andere kruiden naar keuze
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel goed af. Snijd deze vervolgens in plakken en kook de plakken 5 minuten in een laagje water. Snijd ondertussen de aubergine en de ui in plakken.
Giet de aardappel na 5 minuten af en spoel even af met koud water zodat je je handen niet verbrandt. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie. Leg de helft van de aardappelplakken op de bodem. Leg hier de helft van de ui en de helft van de sperziebonen op.
Vervolgens gaat ook de helft van de plakken aubergine hierop en giet je er een beetje gezeefde tomaten op, totdat de bovenkant net een beetje bedekt is. Strooi er wat van de Italiaanse kruiden overheen. Vervolgens herhaal je deze lagen allemaal. Helemaal bovenop verkruimel je de geitenkaas.
Nu gaat de ovenschotel voor ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer af en toe of de kaas niet te bruin wordt, iedere oven is namelijk anders. Na 30 minuten haal je de schaal uit de oven en kun je opdienen!
Eet smakelijk!
Groetjes, Marloes
Ga jij dit gerecht proberen? Laat me weten wat je ervan vindt!
klinkt goed en ga ik zeker keer proberen!!
Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
klinkt lekker! Kan dit ook met Feta? Moet het dan evenlang in de oven?
Ja….en ja! 🙂 Ik denk dat het ook heel lekker is met feta.
Aah dat ziet er heel erg lekker uit!
Ik heb het net gemaakt met feta, heerlijk!!
Ideaal al die recepten die al online staan voor de optima fit challenge 🙂