Recept: Ontbijt Wrap met Kwark en Fruit!

Ontbijt wrap2

Jullie weten waarschijnlijk wel dat ik het allerliefst ontbijt met kwark, yoghurt, havermoutpap, brinta of iets anders met een pap-structuur. Ik ga dan helemaal los met allerlei soorten toppings. Vooral in het weekend vind ik een ander ontbijtje ook wel eens fijn. Ik neem dan bijvoorbeeld een mugcake. Toen ik laatst wraps over had na het maken van de wrap-pizza’s die ik plaatste, kwam ik op het idee om ontbijt wraps te maken! Ik deel het recept vandaag met je.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 wrap, bij voorkeur meergranen of volkoren, ik nam een kleine
  • 80g bosbessen
  • 1/2 banaan
  • 100g magere kwark
  • 10g pompoenpitten

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de ingrediënten, maar dit zijn de hoeveelheden die ik voor dit recept aanhield. Je kunt jouw wrap ook vullen met andere soorten fruit, rozijnen, kokos, noten, andere zaden of pitten, ei, ham of andere magere vleeswaren, vis, hüttenkäse, kaas, hummus, komkommer en andere rauwkost, avocado, garnalen, gedroogd fruit en ga zo maar door! Net waar jij die dag zin in hebt.

Bereiding
Voor mijn breakfast wrap, bakte ik 10g pompoenpitten even aan in een droge pan. Ik deed mijn tortilla even 20 seconden op vol vermogen in de magnetron zodat hij zacht werd. Toen belegde ik hem met de kwark.

Collage1

Vervolgens deed ik er de bosbessen en de banaan op, tenslotte de pompoenpitten en de kaneel. Ik sneed hem doormidden en serveerde hem op een bord met nog een beetje van de ingrediënten erover.

Collage2

Deze ontbijtwrap is super simpel te maken, snel klaar én je kunt er eindeloos mee variëren. Je kunt zelf kiezen of je zin hebt in een zoet of hartig ontbijtje. Het is misschien even wennen, een tortilla in de ochtend. Maar geloof me, het is superduper lekker!

Hieronder vind je de voedingswaarde van mijn recept, berekend aan de hand van de hoeveelheden die ik hierboven aangeef.

Voedingswaarde

Ik ben heel benieuwd of jij dit gerechtje gaat maken! Laat me dan zeker even weten wat je ervan vindt.

Groetjes, Marloes

Eet jij wel eens een wrap als ontbijt? Ga je deze proberen?

13 reacties

  1. Heerlijk, meteen gemaakt!! Ik had nog wraps liggen…ik doe weightwatchers en dit receptje past er prima in!! Bedankt voor je inspiratie. ????

  2. Wat super leuk! Er zijn vaak wel ergens wat wraps over. Dit vindt ik dan ook een super idee. Ga ik binnenkort ook eens proberen! Thanks!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram