Recept: Omelet met Hüttenkäse, rucola, tomaat en komkommer

Schermafbeelding 2015-04-23 om 13.33.52Door Anneloes: Alweer een tijdje geleden heeft Marloes een recept geplaatst die ik altijd nog een keer wilde uittesten, omdat deze mij ontzettend lekker lijkt. Ik heb het over de ei wrap. Wat een leuk idee. Ook kwam ik tijdens mijn stage in aanraking met een product waar ik voorheen niet echt bekend mee was, namelijk Hüttenkäse. Ik combineerde ze in een recept! Dit gerecht kan je super goed meenemen voor onderweg als je eens met iets anders wil lunchen dan brood.

Deze lunch bevat erg veel eiwitten en weinig koolhydraten. Ik ben niet tegen koolhydraten, in tegendeel, maar vind het wel eens lekker om anders te lunchen dan altijd met brood. Ik heb wel een grote eis aan mijn lunch namelijk, het moet goed vullen, want ik heb niet altijd zin en tijd in een tussendoortje.

Ingredienten

 • 3 eieren
 • 2 eetlepels Hüttenkäse
 • 1 handje rucola
 • 5 cherrytomaatjes
 • Komkommer 5cm
 • Peper
 • Olie

Bereidingswijze
Doe 3 eieren in een schaaltje en klop deze met een vork of garde. Doe vervolgens een klein beetje olie in de pan en wacht tot deze goed heet is. Giet de geklopte eieren in de pan en laat deze op zacht vuur bakken.

Schermafbeelding 2015-04-23 om 13.34.27Snijdt vervolgens de cherrytomaatjes in kleine plakjes en de komkommer in kleine stukjes. Wanneer de ei goed droog is aan de bovenkant, kun je deze omdraaien en nog even 1 á 2 minuten op een laag vuurtje door laten bakken.

Schermafbeelding 2015-04-23 om 13.34.51

Leg het ei vervolgens op een bord en doe de Hüttenkäse op het ei en smeer het uit. Doe ook de rucola, de gesneden tomaatjes en de stukjes komkommer aan een kant op het ei. Let er wel op dat je niet teveel erop doet, anders kan je niet meer rollen.

Schermafbeelding 2015-04-23 om 14.18.01Doe er vervolgens nog wat peper op om wat extra smaak toe te voegen. Rol het ei op en voilà, je hebt in een paar minuten tijd een heerlijke, goed vullende lunch.

Ik vond de eiwrap heel erg lekker en wat mij opviel was dat de smaak heerlijk zacht was door de Hüttenkässe. Daarnaast proef je de groente echt super goed, wat ik persoonlijk erg lekker vind.

Schermafbeelding 2015-04-23 om 13.33.52

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit gerechtje vinden.

Eet smakelijk!

Groetjes, Anneloes

Zou jij deze eiwrap maken? 

12 reacties

  1. Dat is een kwestie van proberen, maar denk dat Philadelphia inderdaad een lekkere toevoeging kan zijn, wanneer je er een dun laagje opsmeert!

 1. Moet ik ook eens proberen! Ziet er lekker uit! Hüttenkäse zal hier vast wel wegvallen wat smaak betreft dus dan is het te doen.

 2. Dat ziet er inderdaad heel lekker uit en is ook eens iets nieuws!
  Hoeveel calorieën zitten er ongeveer in deze lunch?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram