Recept: Lunchwrap met Hummus, Avocado en Ei

Vandaag weer eens een recept in videovorm! Jullie vragen me heel vaak om lunchrecepten die je gemakkelijk mee kunt nemen naar werk of naar school. Deze gezonde wraps zijn daar een heel goed voorbeeld van! Binnen tien minuten maak je een heerlijke lunch die je prima kunt meenemen.


Het recept dat je hieronder vindt, is voor 2 wraps. Dit is een flinke lunch! Ideaal voor als je veel trek hebt, of als je wilt voorkomen dat je later op de middag zin krijgt in iets lekkers. Is de lunch te groot voor jou? Maak dan gewoon 1 wrap.

Ingrediënten (2 wraps)

 • 2 volkoren wraps
 • 1/2 avocado
 • 1 tomaat
 • +- 6 plakjes komkommer
 • hummus
 • 1 ei
 • Een handje rucola
 • Een halve citroen of wat citroensap

Bereiding
Doe water in een steelpan en breng het ei aan de kook, kook het voor ongeveer vijf minuten. Snijd de tomaat, de komkommer en de avocado in plakjes. Als het ei gekookt is, laat je het schrikken onder koud water. Je pelt het en snijd het in plakjes.

Lunchwrap avocado

Nu pak je een wrap en legt  deze voor 20 seconden in de magnetron, op vol vermogen. Nu is hij wat zachter geworden en kun je hem makkelijk vouwen. Besmeer hem met hummus en leg er plakjes tomaat, komkommer, ei en avocado op. Tenslotte ook wat rucola en een beetje citroensap en klaar is je gezonde wrap!

Wrap meenemen

Let erop dat je de wrap niet te vol doet, dan kun je hem niet meer goed dicht krijgen. Als je dit gerecht wilt meenemen als lunch, kun je hem stevig in aluminiumfolie of vershoudfolie wikkelen. Zou blijven alle ingrediënten goed op hun plek.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Neem jij wel eens iets anders dan brood mee als lunch?

15 reacties

 1. Dit ziet er heel lekker uit. Ik ga het vanavond als broodmaaltijd klaarmaken voor mijn dochters en volgende week zeker ook eens als lunch meegeven. (En voor mezelf ook natuurlijk.)
  Hartelijk bedankt voor alle inspiratie die je biedt. Je helpt me echt om gezonder te eten en te leven. Ik voel dat mijn lichaam er baat bij heeft.

 2. Probeer idd als lunch om niet altijd brood te eten. Gister en vandaag zat ik toevallig ook aan de wraps! Gewoon simpel met snijworst en brie. Maar eet ook gerust 2 gebakken ei zonder brood, cashewnoten, banaan, appel of peer als lunch, kijken waar ik zin in heb. Maar ook gewoon wel brood.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram