Recept: Pangasius Wrap als Lunch

Pangasius wrap

Vandaag een makkelijk te maken lunch, die je ook prima mee kunt nemen naar school of naar je werk. Het kost misschien een klein beetje meer voorberedingstijd dan een normale boterham, maar het scheelt echt niet veel! Je hebt deze lunch sowieso binnen 10 minuten klaar. Ik laat je zien hoe je een super gezonde volkorenwrap met witvis (pangasius in dit geval) kunt maken.

Ingrediënten (per persoon)

 • 1 volkorenwrap, ik kocht deze bij de Jumbo
 • Een flink groot stuk pangasius, of andere (wit)vis naar keuze. Ik gebruikte 175g.
 • Een beetje sla
 • Een kleine tomaat
 • Een augurk
 • Een stukje komkommer
 • Italiaanse kruiden, of andere kruiden naar keuze
 • 1/2 limoen, of eventueel wat azijn naar keuze als dressing.

Bereiding
Bestrooi de pangasiusfilet aan beide kanten met de kruiden. Zet een koekenpan op een zacht vuurtje en leg de vis hierin, bak hem in ongeveer 2 minuten per kant gaar. Eventueel kun je er een beetje olie in doen, als je een goede koekenpan hebt, is dat niet nodig. Snijd de tomaat en de komkommer in plakjes en halveer deze. Ook de augurk snijd je in plakjes. Beleg de wrap (eventueel eerst even 20 seconden in de magnetron) met sla, een paar plakjes tomaat en wat van de augurk.

Collage1

Als de vis klaar is, snijd je deze in twee grote of meerdere kleine stukken, dan past hij beter in de wrap. Leg hem op de groenten en voeg vervolgens de rest van de groenten toe. Knijp wat limoensap over het gerechtje en je bent klaar!

Collage2

De vis bevat veel eiwit en de volkorenwrap en de groenten bevatten veel vezels. Hierdoor is dit een heerlijk vullende lunch. Je kunt natuurlijk eventueel andere groenten naar keuze toevoegen. Hieronder zie je de voedingswaarde van dit gerecht, gebaseerd op de ingrediënten hierboven. Ik heb geen olie toegevoegd, omdat dit in mijn pan niet nodig is.

Voedingswaarde

Zoals je ziet, vrij weinig calorieën voor een lunch, maar wel super veel eiwit! Je kunt hier gerust nog iets bij nemen, bijvoorbeeld een kopje soep of een stuk fruit. Ook kun je in de middag gaan voor een wat groter tussendoortje…wat absoluut mijn keuze is *winkwink*. Oh….je kunt dit natuurlijk ook prima als avondmaaltijd eten! Ik zou er dan nog wat meer salade aan toevoegen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Ga jij deze wrap maken? Laat me zeker even weten wat je ervan vindt :). 

4 reacties

 1. Ik ga hem zeker maken! Lijkt me heerlijk, pangasiusfilet koop je in de supermarkt uit de diepvries?
  Ideaal om mee te nemen. Ik neem altijd standaard boterhammen mee naar mijn werk. Van de week dus een keer een wrap!
  Andere vraag, heb je goede oefeningen om je spieren op je heupen te stimuleren?
  Liefs ?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram