Recept: IJs van Kwark en Fruit

Tijdens de warme dagen van de afgelopen, kreeg ik ineens heel veel zin om zelf ijsjes te gaan maken. Ik bedacht een leuk en super simpel receptje en ging aan de slag. Bekijk snel de video om te zien hoe ik deze gezonde ijsjes maakte. Ze bevatten geen toegevoegd suiker, minder vet én meer eiwitten dan normale ijsjes.Zoals ik in de video zeg, staan er al meerdere recepten op de website voor gezonde ijsjes. Zoals bijvoorbeeld:

Hieronder lees je nog een keer stap voor stap hoe ik de ijsjes in de video maakte.

Ingrediënten (voor 4 kleine ijsjes) 

 • 3 grote aardbeien
 • +- 200ml Optimel kwark Griekse Stijl
 • Natuurlijk heb je ook houdertjes nodig waarin je ijsjes kunt maken. Ik kocht mijne bij de Blokker.

Bereiding
Was de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes, hoe klein dat kun je zelf bepalen. Roer de kwark goed door, zodat het vruchtenlaagje er doorheen is verdeeld. Meng vervolgens de kwark en de aarbeien. Vul je houders, druk goed aan zodat er geen luchtbellen ontstaan en doe de stokjes erin. Zet ze vervolgens een paar uur in de vriezer en klaar zijn je heerlijke gezonde ijsjes! Ze bevatten ongeveer 50kcal per stuk.

Ijsjes

Natuurlijk kun je iedere soort kwark naar keuze gebruiken. Ik vind de Optimel variant lekker makkelijk omdat deze al zoet is gemaakt. De zoetstoffen die erin zitten, vind ik in kleine hoeveelheden niet zo erg. Hier lees je een review over Optimel Griekse stijl. Als je deze liever vermijd, kun je gewone kwark zoeten met honing. De hoeveelheid calorieën wordt dan wel iets hoger.

Met dit recept kun je je kinderen met een gerust hart iedere dag een ijsje geven.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens zelf ijs? Hoe doe jij dat?

5 reacties

 1. Ik zie geen video? Maar de ijsjes lijken me heerlijk! Ik heb een paar weken geleden ijsjes gemaakt van optimel Griekse yoghurt kers met cacao nibs erdoor. Ook heerlijk!

    1. Gelijk na deze video.. ijsjes gemaakt van magere kwark, golden kiwi en paar druppeltjes
     Karvan Cévitam strawberry GO …Volgende keer jouw Optimel variant, lijkt mij ook heerlijk…en misschien wel gezonder???

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram