Eiergerechten Lunch Recepten Soepen Vegetarisch Warme maaltijd

Recept: Healthy Vegetarische Noodlesoep met Ei

Door

Ok, first things first….60 crunches vandaag! Ben jij nog steeds in de running met de Mini Crunches Challenge?

Mijn eerste video van een warme maaltijd! Ik at deze heerlijke gezonde noodlesoep als lunch, maar hij is ook perfect als avondmaaltijd. In de video laat ik zien hoe ik hem maakte. Hieronder kun je nog een keer de ingrediënten nalezen en de beschrijving erbij pakken.



Ingrediënten (1 persoon)

  • +- 60g mie of noodles (droog gewogen)
  • 1 ei
  • 1/2 paprika
  • Een handje taugé
  • Ongeveer 1/3 paksoi
  • Een groentenbouillonblokje
  • Een scheutje ketjap
  • Water

Bereiding 
Kook het ei in ongeveer 6 minuten gaar en kook de mie/noodles volgens de aanwijzingen op het pak. Ik deed dit voor het gemak in één pan. Bak in een wat grotere pan de groenten gaar. Giet de noodles af en voeg deze bij de groenten. Laat het ei schrikken onder koud water.
Doe het bouillonblokje bij de groenten en de noodles en voeg hier kokend water aan toe. Niet teveel, dan blijft je soep goed gevuld. Laat dit geheel even op een laag vuurtje pruttelen en pel ondertussen het ei. Snijd het in plakjes.

Serveer de soep in een grote kom of een diep bord, leg de plakjes ei erop en doe er een scheutje ketjap op.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Ga jij dit gerecht proberen? Eet je wel eens noodlesoep?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (9)
  1. Lilian 8 jaargeleden

    Doe nog mee hoor voor de Crunches. Iets minder fanatiek vandaag doordat het in mijn rug schoot vanmorgen. Maar 60 gehaald.

    Reageer
  2. Vera 8 jaargeleden

    Yes, de crunches zijn weer gelukt vandaag! Trots op mezelf 😉

    Super leuk filmpje, zeg, lekker duidelijk. Ik vind het lekker om 1 keer per week soep als avondmaaltijd te eten. Dus dit is weer een leuke aanvulling op mijn receptjes.

    Wel een vraag; waarom gebruik je het kokend water van het ei en de noodles niet om over de groente te gieten en als soep te gebruiken? Want als ik wel eens wat vermicelli in de soep doe, of rijst, doe ik dat ook gewoon in hetzelfde water.

    Reageer
    • Marloes 8 jaargeleden

      Dat had gekund :D. Blond 😉

      Reageer
      • Vera 8 jaargeleden

        Hahaha! Ik dacht, dat het misschien kwam omdat (pasta)deeg ook wat ‘afgeeft’ aan het water. Als ik namelijk pasta-saus maak en pasta kook, voeg ik wel eens wat water van de pasta toe aan de saus, want die bindt dan net wat meer dan gewoon water. Dat heb ik geleerd van Nigella Lawson 😉

        Reageer
  3. Edith Waardijk 8 jaargeleden

    CRUNCH….bijna vergeten, meteen gedaan!

    Reageer
  4. Eline 8 jaargeleden

    Wat een leuk recept! Ik ga het zeker eens proberen!

    Dit recept deed een vraag bij mij oprijzen: ik zie de laatste tijd super vaak de zogenaamde ‘zero noodles’ langskomen. Wat vind jij van deze caloriearme variant op noodles, pasta en rijst?

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.