| 24 augustus 2016

Recept: Gezonde Groentecurry (Vegetarisch)

Recept vegetarische groentecurry met ei4

Ik ben geen vegetariër, maar ik maak wel regelmatig vegetarische gerechten. Gewoon omdat ik ze erg lekker vind! Vandaag een vegetarische groentecury. Curry’s komen oorspronkelijk uit India, maar zijn ook in Nederland steeds meer populair. Ze zijn echter niet altijd zo gezond, omdat ze vaak veel vet en/of kokosmelk bevatten. Daarnaast kosten ze vaak veel tijd om te maken…en laten wij met z’n allen nu vrijwel altijd haast hebben ;). Ik laat je zien hoe je snel en makkelijk zelf een gezonde curry kunt maken, met tóch enigszins een authentieke Indiase smaak. Binnen 15-20 minuten staat dit gerecht op tafel.

Ingrediënten (2 personen) 

  • 3 eieren
  • 120g zilvervliesrijst (of 150g voor grote eters)
  • 75g diepvries doperwten
  • 75g diepvries sperziebonen
  • 1 paprika, ik ging voor een gele voor extra kleur
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 1 eetlepel massala kruiden of (Hindoestaanse) kerriepoeder
  • Een eetlepel olie om in te bakken

Bereiding 
Doe de eieren met water in een pan, breng deze aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken. Zet ook de rijst met water op het vuur en bereid het volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruik zilvervliesrijst, dat bevat meer vezels dan andere soorten. Snijd de ui en de paprika in stukjes.

Collage1

Doe een beetje olie in de pan en laat het warm worden. Bak hierin de ui met de kruiden (niet te zuinig met kruiden!!). Hieronder zie je welke kruiden ik gebruikte, ik vond ze in het buitenlandse schap bij de Albert Heijn. Je kunt ook Hindoestaanse kerrie gebruiken of desnoods gewone kerrie. Dit laatste is wel wat minder smaakvol. Als de ui zacht wordt, kunnen de doperwten, sperziebonen en de paprika erbij. Haal de tomaten uit het blik en snijd ze in grove stukken.

Collage2

Als de groenten gaar zijn, kunnen de tomaten erbij. Giet ook het overige tomatensap uit het blik erbij. Laat dit geheel op een zacht vuurtje pruttelen en roer af en toe door. Giet ondertussen de rijst af, laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd ze in vieren. Het is heel lekker om het groentemengsel lang te laten pruttelen met een deksel erop, maar ik heb daar vaak geen tijd voor. Ik haal het daarom van het vuur zodra ik klaar ben met de rest.

Collage3

Serveer de rijst op de borden, doe het groentemengsel erover en leg tenslotte de partjes ei erop. Dan is je heerlijke vegetarische groentecurry klaar!

Hieronder vind je de voedingswaarde van dit recept per persoon. Ik ga daarbij uit van de ingrediënten hierboven.

Voedingswaarde

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Eet jij wel eens vegetarisch?

8 reacties

  1. Wat een goed recept! Geen onnodige toevoegingen (had ik ook niet van jou verwacht 😉 ) en echt puur eten. Ik mag heel veel dingen niet maar deze curry kan ik maken en ga ik dus binnenkort ook een keer maken 🙂

      1. Hallo Marloes,

        kan jij mij ook zeggen wat de toevoegingen in het potje van Faja Lobe zitten.
        ik mag heeeel veel dingen niet dus ik zou dat graag willen weten

        b.v.d Carla

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram