| 18 april 2016

Recept: Gezonde Pasta Bolognese

Een recept in videovorm! Ik neem je mee mijn keuken in en maak een recept dat iedereen denk ik wel eens maakt: pasta met gehakt en tomatensaus. Ik geef je mijn tips over hoe je dit gerecht gezonder en minder vet kunt maken. Het is lekker snel klaar en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Veel plezier met het kijken van de video!



Ingrediënten (2-3 personen)

  • 150g volkoren pasta, ik ging voor spaghetti, maar andere pasta kan ook prima.
  • 200g rundertartaar of extra mager rundergehakt
  • 250g champignons (1 bakje)
  • 1 ui, ik ging voor een rode ui.
  • 1 pakje gezeefde tomaten, gebruik hoe zo veel als jij wilt
  • Verse basilicum, ongeveer 1/3 bos (of eventueel gedroogde basilicum)
  • Peper en zout naar smaak.

Ik vulde dit gerecht aan met een salade, om voldoende groenten binnen te krijgen. Dit raad ik jou ook aan. Ik mengde sla, komkommer en paprika en deed hier een beetje balsamico azijn over als dressing.

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui en de champignons in stukjes. Doe een beetje olie in een pan en bak hierin de ui glazig. Doe nu de tartaar of het gehakt erbij, bak het rul en half gaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Doe dan ook de champignons erbij en laat het geheel rustig gaar bakken, roer af en toe. Maak ondertussen de salade naar keuze, van sla en rauwkost. Snijd de basilicum fijn, als het geheel gaar is kan dit erbij. Voeg ook de gezeefde tomaten toe, zo veel als jij lekker vindt.

Gezonde pasta bolognese

Giet de pasta af en leg het op de borden. Verdeel de saus erover en serveer de salade erbij. Klaar is je heerlijke gezonde spaghetti bolognese. Hieronder vind je de voedingswaarde van dit gerecht, gebaseerd op de helft van de ingrediënten hierboven plus 1/2 eetlepel olie om in te bakken én een salade van rauwkost met azijn als dressing. Dit is een flink grote portie, voor mij was het teveel. Voor een gemiddelde man, of een vrouw met stevige trek, zal het wel een goede portie zijn.

Voedingswaarde

Ik ben heel benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Als je het gemaakt hebt, zou ik het super leuk vinden als je me tagt op instagram.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Hoe maak jij jouw favoriete pasta bolognese? Ga je dit veranderen na dit recept?

14 reacties

  1. Hoi Marloes,

    Ik had een vraagje. Ik heb al een aantal jaren last van Cellulites. Ik zou hier graag vanaf willen komen, aangezien het ook snel weer zomer is. Heb jij misschien tips en weet jij hoe je van Cellulites af komt?

    Alvast bedankt!

    Groetjes, Tess

  2. Lekker hoor! Ik zou er zelf nog drie tenen knoflook, gedroogde tijm, oregano, paprikapoeder en een rode chilipeper er doorheen bakken voor wat meer pit.

    Ik heb nog een verzoekje aan je, aangezien je van verzoekjes houdt 😉 Ik vind je workouts top! Maar zou je weer eens een workout kunnen maken met dumbells, enkelgewichten of nog een kettlebell workout? Ik vind het voor de afwisseling en voor spieropbouw leuk om met deze gewichten te trainen!

  3. Lekker!
    Zo maak ik de pasta ook inderdaad. Alleen dan met wat tomatenpuree erbij een zak italiaanse groente die ik mee roerbak met de uien, champignons en gehakt.
    Salade lijkt me er inderdaad ook wel lekker bij. Nu meestal een uitje en augurkje.

  4. Lekker simpel!
    Ik doe er ook graag nog groente + knoflook + wat extra kruiden door.
    De basilicum doe ik pas als alles klaar is en ik zet het vuur uit. Dan blijft de smaak van de basilicum beter behouden. Door verhitting wordt de smaak minder sterk.
    Ik vind het ook lekker om een blikje tomatenblokjes erdoor te doen. Dan heb je lekker stukjes tomaat erin.

    Hmmmmm…..ik hou van Italiaans eten!

  5. Ik heb dit vanavond klaargemaakt voor mijn moeder, we vonden het allebei heerlijk!
    Zeker een recept dat ik vaker ga gebruiken 🙂
    Thanks!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram