| 26 juni 2016

Recept: Gezonde Kipshoarma met Krokante Wrap

Gezonde Kip Shoarma

We gaan direct vrolijk verder met verzoekjes-zomer! Jullie vroegen massaal om meer gezonde recepten, dus ik ben gelijk weer gaan brainstormen. Het leek me leuk om een gezonde variant te maken op een broodje shoarma. Zo maakte ik ook al eens een gezondere hamburger. Vandaag gezonde kipshoarma met salade en crispy stukjes wrap.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 meergranen wraps (of meer als je dat wilt)
  • 300g kipfilet
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie of andere olie naar keuze.
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak

Voor de saus 

  • 150ml yoghurt
  • 1 augurk
  • Een stukje komkommer
  • Peper en zout naar smaak

Voor de sla

  • Sla
  • Een tomaat
  • Een stukje komkommer (+- 10cm)
  • Augurk

Bereiding
Snijd de kip in reepjes, zoals je ook bij normale shoarma ziet. Snijd ook de paprika en de ui, zo fijn als jij wilt. Doe de kip in een kom samen met de olie, de paprikapoeder, een uitgeperst teentje knoflook en peper en zout naar smaak. Roer alles goed door elkaar en bak de kip in een koekenpan even aan (extra olie toevoegen is niet nodig!)

Collage1

Als de kip een beetje wit wordt, kan kunnen de paprika en de ui erbij. Snijd de augurk en de komkommer zo fijn mogelijk en meng deze met de yoghurt en peper en zout naar smaak. Voor ‘echte’ Tzatziki kun je knoflook toevoegen, maar ik houd niet zo van rauwe knoflook :).

Collage2

Nu snijd je ook de tomaat, de komkommer en de augurk voor de salade. Ik sneed de wrap in driehoekjes en bakte ze even krokant in een droge pan (beide kanten +- 1,5 min.). Dit kan ook in de oven, maar ik was te lui om deze voor te verwarmen.

Collage3

Doe wat sla op een bord en meng hier de tomaat, de komkommer en de augurk door. Serveer het kipmengsel en de krokante stukjes wrap ernaast. Ik goot de dipsaus in een leuk bakje.

Voedingswaarde

Hierboven zie je de voedingswaarde van dit gerecht, gebaseerd op de ingrediënten hierboven, voor één persoon. Ik reken daarbij 5g olie per persoon (1/2 eetlepel). Zoals je ziet vrij weinig calorieën, weinig slechte vetten en veel eiwit en vezels! In mijn ogen dus een gezond gerechtje :).

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Heb jij wel eens zelfs (kip)shoarma gebruikt?

14 reacties

  1. Lekker, hier keek ik naar uit!

    Ik zag laatst dat er ook standaard ‘shoarma-kruiden’ bestaan. Kies je bewust voor paprikapoeder ivm toevoeging van zout in de shoarmakruiden of gewoon omdat het heel lekker is met paprikapoeder? 🙂
    Ga ‘m gelijk op mijn lijstje zetten voor komende week én alvast invullen in de Eetmeter!

    1. Ik vind het een voordeel dat je nu zelf de hoeveelheid zout kunt doseren. In kruidenmengsels zit vaak erg veel zout, wat niet zo goed voor je is. Vandaar 🙂

    1. Ja dat idee ook heb ik ook, er mist bij mij tekst onder de vervolg-foto’s.
      Dus na de eerste stap van de kip kruiden zie ik wel foto’s, maar niet echt meer tekst?

  2. ik dacht dat het aan mijn computer lag, maar ‘gelukkig’ blijkt nu dat dit artikel ook bij anderen niet helemaal klopt… je maakt ons wel nieuwsgierig op deze manier hoor marloes! :p
    & ik hoop nu ook echt dat de aanvulling snel zal volgen, want voor zover ik het al wél hebben kunnen lezen, klinkt dit recept super lekker <3

  3. Dit vind ik altijd super leuke artikelen, ben gek op extra inspiratie voor wat betreft eten, probeer altijd graag je receptjes uit! Dankjewel hiervoor.

  4. Wanneer je nog meer die shoarmasmaak wil, kun je de kruiden gebruiken die bij de AH-app op de ingrediëntenlijst staan: ko­mijn­zaad, pa­pri­ka­poe­der, noot­mus­kaat, wit­te pe­per, ven­kel­zaad, kur­ku­ma, kruid­na­gel, gem­ber, pi­ment, chi­li­zaadjes en fe­ne­griek­zaadjes. Van de eerstgenoemde ingrediënten zit er het meeste in, dus het maakt niet uit wanneer je niet alles in huis hebt

  5. Naaaa, ik geloofde gisteren mijn ogen niet! Ik heb dit recept eens geprobeerd en was huiverig voor de mening van mijn mannen, waarvan de jongste van 8 een hele slechte eter is. Hij heeft zitten smullen van alles wat op zijn bord lag en vooral de “smeerkaas” (de yoghurt saus) op zijn tortilla wrap was een dik succes. We hebben nog net de krant niet gebeld 😉

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram