Ik kreeg de laatste tijd steeds vaker de vraag of ik weer eens een zoete snack wilde bakken. Dat gaan we vandaag doen! Ik geef je een heerlijk recept voor gezonde havermout muffins met mango, zonder toegevoegd suiker. Als topping gebruik ik pure chocolade en kokos. In de video zie je precies wat ik doe, hieronder leg ik het nog eens uit.
Ingrediënten (+- 10 muffins)
- 150g havermout
- 200g mango (diepvries of vers)
- 150g eiwit (of twee eieren)
- 100ml melk
- 1 afgestreken eetlepel koek- en speculaaskruiden, of kaneel
- 8g bakpoeder
- Een muffin bakblik
- Eventueel muffinpapiertjes
Voor de topping
Hele pure chocolade en geraspte kokos, of eventueel andere toppings naar keuze. Bijvoorbeeld stukjes noot.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de vloeibare ingrediënten in de blender of keukenmachine, voeg daarna ook de droge ingrediënten toe (niet de ingrediënten voor de topping natuurlijk!). Mix alles goed door elkaar, dit kan ook met een staafmixer.
Doe de muffinpapiertjes in de bakvorm en schenk in alle vormpjes wat van het beslag. Zet dit 30 minuten in de oven en check af en toe of ze gaar zijn. Als ze klaar zijn, haal je ze uit de oven. Smelt de chocolade en druppel dit over de muffins. Voeg eventueel ook wat van de kokos toe.
Serveer de muffins op een leuke schaal, of zet ze afgedekt in de koelkast. Geloof me, iedereen uit je gezin gaat hiervan smullen! Hieronder zie je de voedingswaarde per muffin. Ik ga er vanuit dat je uit de bovenstaande ingrediënten 10 muffins haalt.
Ik ben heel benieuwd wat je van deze muffins vindt!
Groetjes, Marloes
Ga jij deze muffins maken? Laat me zeker even weten wat je ervan vond.
Mango js toch ook gewoon suiker. .
En doet het zelfde met je lichaam als witte suiker. .?
En daar is helemaal niets mis mee! Je lichaam heeft suiker nodig. Daarnaast zit mango bomvol vitaminen en witte suiker niet. Mango is dus niet gewoon suiker Romy
En gedroogd fruit dan?… is toch alle vitamines en mineralen uit en erg veel calorien
In fruit zit inderdaad suiker. Maar ook een hoop andere goede voedingsstoffen, zoals Lida ook al zegt. Teveel is dus niet goed, maar fruit eten is wel gezond!
Lijkt me heerlijk en een erg fijn receptje ook! Ik ben wel heel erg benieuwd hoe de combinatie van mango, chocola en kokos smaakt 🙂
Is lekkerrrrrr 😀
Lekker receptje.
Thks Marloes.
Heej Marloes,
Kan je de melk ook weglaten en in plaats van de melk en het eiwit twee eieren gebruiken?
De melk maakt ze iets zachter, maar je kunt het ook weglaten!
Is bakpoeder een.puur product of ook allemaal met e nummers en veel ongezonde stoffen ?? Dus niet zo puur als groenren zuivel etc
bakpoeder met als enige ingredient natriumdicarbonaat (is ook een e-nummer van geloof ik) is niet zo erg volgens mij. Maar zetmelen kunnen genetisch gemanipuleerd (/gemodifceerd) zijn. Of je dat erg vind is natuurlijk persoonlijk. Verder kan er bijvoorbeeld ammoniumbicarbonaat in een bakpoeder zitten en dat is niet zo gezond. Overigens kan wijnsteenzuur in bakpoeders geen kwaad:)
Dag Marloes,
Merci voor dit super easy receptje!
Mijn versie blijft wel beetje kleven aan de cupcake papiertjes, maar smaken overheerlijk!
Hoe kan het zijn dat je 2 eieren moet hebben of 150g eiwit dat is toch veel meer?
Groetjes
Hallo Marloes,
Kan ik i.p.v. mango, diepvries aardbeien gebruiken? Ik heb nl. nog een zakje in de vriezer liggen.
Eerst ontdooien neem ik aan en laten uitlekken.
Bedankt.
Dat kan..maar dan worden ze minder zoet. Met verse mango vind ik ze het lekkerst 🙂
Hoi marloes,
Ik heb net deze muffins gebakken en ze smaken heerlijk. Alleen blijven ze bij mij plakken aan de papieren bakvormpjes.
Heb je misschien een tip waardoor ik ze er mooi uit kunt krijgen?
Groetjes nelleke