Recept: Gezonde Apple Crumble zonder Suiker!

Jullie zijn het inmiddels al wel gewend denk ik, een video op maandag! Vandaag ga ik je laten zien hoe je heel gemakkelijk zelf een gezonde apple crumble kunt maken. Dit zijn appels met een soort kruimel-laagje eroverheen, die je kunt gebruiken als topping op je kwark of yoghurt. Je kunt het ook gewoon zonder iets eten, als snack!

IngrediΓ«nten (voor een kleine ovenschaal)

  • 3 appels, ik gebruikte elstar appels
  • 70g havermout in een kom
  • 50g havermout in een andere kom (of 50g volkorenmeel)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • +- 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • +- 1/2 eetlepel kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Verdeel deze over de ovenschaal (invetten is niet nodig) en strooi er een beetje kaneel over. Zet dit even aan de kant. Maal 50g havermout fijn met een keukenmachine of blender, doe dit bij de andere havermout. Doe de kokosolie en de honing in een kom, laat dit in +-30-40 seconden smelten in de magnetron. Roer het goed door en voeg vervolgens de havermoutmix erbij. Voeg hier de koek- en speculaaskruiden aan toe. Meng dit geheel met je vingers tot een crumble en verdeel de crumble over de appels.

Apple crumble

Zet de schaal voor ongeveer 40 minuten in de oven. Blijf af en toe checken of je havermout niet te donker wordt, dit kan per oven iets verschillen.

Snack2

De crumble vind ik extra lekker als hij warm is! Ik eet hem graag als snack, of bij mijn ontbijt. Ik schep dan wat van de crumble over mijn kwark. Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit recept vinden. Laat me zeker even weten als je het gemaakt hebt!

Oh….de voedingswaarde is een beetje lastig te vermelden, omdat dat natuurlijk erg afhangt van de portie die je neemt :). Neem maar van mij aan dat het gezond is! Neem gewoon 3 flinke eetlepels als snack of over je kwark als ontbijt, dan zit je veilig.

Groetjes, Marloes

Had jij al eens gehoord van Apple Crumble? Ga je dit gerecht maken?

26 reacties

      1. Hoi Marloes,

        Ik heb eigenlijk nooit roomboter in huis.. wel pakjes margarine..
        Is er ook een reden waarom je roomboter moet gebruiken ipv bijvoorbeeld margarine? (kokosolie heb ik namelijk ook nooit.. oeps)

        Dankje voor je uitleg alvast!

        1. Margarine kan ook naar mijn idee! Er zijn verschillende inzichten. Roomboter en kokosolie zijn meer natuurlijk. Margarine bevat minder calorieΓ«n en vet, maar is een meer bewerkt product. Naar mijn idee kan het alledrie, omdat je er maar een heel klein beetje van gebruikt. Als je het per portie gaat bepalen, zit er echt maar heel weinig in. Ik hoop dat het zo duidelijker voor je is πŸ™‚

  1. Hey Marloes,

    Hoeveel zijn de verhoudingen als ik de Apple crumble voor 1 persoon wil maken? ik vind je recepten super!

    Groetjes,

    Jane

  2. Hoi Marlous,
    Supper leuke video’s en weer een heerlijk recept.
    Ik vroeg me af als je dit voor het ontbijt wilt eten hoeveel kwark doe je met 3 eetlepels appel crumble?

    Groetjes Yasmina

  3. Heerlijk…ik probeerde een klein portie voor een toetje voor 1 te maken. Vond de verhoudingen lastig…..maar het was heerlijk

  4. Dit is zo lekker! Ik maak het nu voor de 3e keer en iedere keer vind ik het super lekker! Ik kan niet wachten tot mijn ontbijt morgen! πŸ˜€

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram