Nagerecht Ontbijt Recepten Tussendoortje

Recept: Gezonde Apple Crumble zonder Suiker!

Door

Jullie zijn het inmiddels al wel gewend denk ik, een video op maandag! Vandaag ga ik je laten zien hoe je heel gemakkelijk zelf een gezonde apple crumble kunt maken. Dit zijn appels met een soort kruimel-laagje eroverheen, die je kunt gebruiken als topping op je kwark of yoghurt. Je kunt het ook gewoon zonder iets eten, als snack!

Ingrediënten (voor een kleine ovenschaal)

  • 3 appels, ik gebruikte elstar appels
  • 70g havermout in een kom
  • 50g havermout in een andere kom (of 50g volkorenmeel)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • +- 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • +- 1/2 eetlepel kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Verdeel deze over de ovenschaal (invetten is niet nodig) en strooi er een beetje kaneel over. Zet dit even aan de kant. Maal 50g havermout fijn met een keukenmachine of blender, doe dit bij de andere havermout. Doe de kokosolie en de honing in een kom, laat dit in +-30-40 seconden smelten in de magnetron. Roer het goed door en voeg vervolgens de havermoutmix erbij. Voeg hier de koek- en speculaaskruiden aan toe. Meng dit geheel met je vingers tot een crumble en verdeel de crumble over de appels.

Apple crumble

Zet de schaal voor ongeveer 40 minuten in de oven. Blijf af en toe checken of je havermout niet te donker wordt, dit kan per oven iets verschillen.

Snack2

De crumble vind ik extra lekker als hij warm is! Ik eet hem graag als snack, of bij mijn ontbijt. Ik schep dan wat van de crumble over mijn kwark. Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit recept vinden. Laat me zeker even weten als je het gemaakt hebt!

Oh….de voedingswaarde is een beetje lastig te vermelden, omdat dat natuurlijk erg afhangt van de portie die je neemt :). Neem maar van mij aan dat het gezond is! Neem gewoon 3 flinke eetlepels als snack of over je kwark als ontbijt, dan zit je veilig.

Groetjes, Marloes

Had jij al eens gehoord van Apple Crumble? Ga je dit gerecht maken?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (25)
  1. Marjolein 4 jaargeleden

    mmmm lekker! Ga ik zeker keer maken!
    Hoelang is het houdbaar nadat het uit de oven komt?

    Reageer
    • Marloes 4 jaargeleden

      Ik denk 2 dagen, maar het lekkerst is warm uit de oven! Dan blijft het ook het meest knapperig. Anders wordt het wat ‘zompiger’ door de appel 🙂

      Reageer
      • Marjolein 4 jaargeleden

        dan maar een iets kleinere portie maken 😉 Eet dat niet allemaal alleen op hahaha 🙂
        Bedankt!

        Reageer
  2. Chantal 4 jaargeleden

    Gisteren nog veel te veel normale (ongezonde) apple crumble gegeten! Volgende x deze eens proberen!

    Reageer
  3. Lenny 4 jaargeleden

    Heb je nog een alternatief voor de kokosolie?

    Reageer
    • Marloes 4 jaargeleden

      Roomboter….

      Reageer
      • Marieke 4 jaargeleden

        Hoi Marloes,

        Ik heb eigenlijk nooit roomboter in huis.. wel pakjes margarine..
        Is er ook een reden waarom je roomboter moet gebruiken ipv bijvoorbeeld margarine? (kokosolie heb ik namelijk ook nooit.. oeps)

        Dankje voor je uitleg alvast!

        Reageer
        • Marloes 4 jaargeleden

          Margarine kan ook naar mijn idee! Er zijn verschillende inzichten. Roomboter en kokosolie zijn meer natuurlijk. Margarine bevat minder calorieën en vet, maar is een meer bewerkt product. Naar mijn idee kan het alledrie, omdat je er maar een heel klein beetje van gebruikt. Als je het per portie gaat bepalen, zit er echt maar heel weinig in. Ik hoop dat het zo duidelijker voor je is 🙂

          Reageer
  4. Lianne 4 jaargeleden

    Leuk he! Ik ga hem een keer maken mét suiker 🙂

    Reageer
    • Marloes 4 jaargeleden

      Hahah, top! Ik vond suiker toevoegen eigenlijk echt niet nodig voor de smaak 🙂

      Reageer
  5. Jane 4 jaargeleden

    Hey Marloes,

    Hoeveel zijn de verhoudingen als ik de Apple crumble voor 1 persoon wil maken? ik vind je recepten super!

    Groetjes,

    Jane

    Reageer
    • Marloes 4 jaargeleden

      Tjah, dat ligt er natuurlijk helemaal aan hoe veel je wilt hebben!!

      Reageer
    • Jorieke 4 jaargeleden

      Echt heerlijk!! Vanmorgen gemaakt voor over een bakje kwark. Zeker voor herhaling vatbaar!!?

      Reageer
  6. Yasmina 4 jaargeleden

    Hoi Marlous,
    Supper leuke video’s en weer een heerlijk recept.
    Ik vroeg me af als je dit voor het ontbijt wilt eten hoeveel kwark doe je met 3 eetlepels appel crumble?

    Groetjes Yasmina

    Reageer
  7. Judith 4 jaargeleden

    Heerlijk…ik probeerde een klein portie voor een toetje voor 1 te maken. Vond de verhoudingen lastig…..maar het was heerlijk

    Reageer
  8. A-L 3 jaargeleden

    Dit is zo lekker! Ik maak het nu voor de 3e keer en iedere keer vind ik het super lekker! Ik kan niet wachten tot mijn ontbijt morgen! 😀

    Reageer
  9. Janneke 2 jaargeleden

    Mijn crumble bleef een beetje droog. Heb ik dan te weinig kokosolie gebruikt?

    Reageer
  10. San 2 jaargeleden

    Wow wat lekker is dit recept!!
    Zou dit met ander fruit ook lekker zijn? Iemand ervaring daarmee?

    Reageer
    • Marloes 2 jaargeleden

      Ja dat kan zeker!

      Reageer
      • Esther 4 maandengeleden

        Wat is dit lekker! Heb het net gemaskt en geproeft!

        Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: