Recept: Gezond Toetje met Chocolade

Who doesn’t love chocolate?? Ik vind het in ieder geval heerlijk! Ik ben dus ook dol op chocoladetoetjes. Helaas bevatten deze ontzettend veel calorieën, suiker en vet. Ik besloot er daarom zelf een te maken, die een stuk gezonder is. Kijk snel mee…



Ingrediënten (2 porties)

  • 200ml magere kwark
  • 1 mango
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • Eventueel wat kokoschips of iets anders als topping

Bereiding
Schil de mango en snijd het vruchvlees van de pit. Prak dit vervolgens zo fijn mogelijk en giet het vocht er zoveel mogelijk af. Meng nu het vruchtvlees met de kwark en doe het cacaopoeder erbij. Roer alles goed door elkaar, voeg eventueel extra cacaopoeder naar wens toe.

Chocoladetoetje

Serveer het in een leuk schaaltje. Ik deed er nog wat kokoschips overheen als topping. Je kunt ook wat fruit toevoegen, bijvoorbeeld aardbei of kersen.

Zoals jullie ondertussen van me gewend zijn, hier de voedingswaarde van dit receptje:

Tabel voedingswaarde

Ik heb in de tabel een vergelijking gemaakt met normale chocoladepudding. Je ziet dat de hoeveelheid suiker iets hoger is (door de mango), maar de hoeveelheid vet is vele malen lager. Bovendien bevat ‘mijn’ chocoladetoetje veel eiwit en wat voedingsvezels, waardoor het meer vult. Daarnaast bevat het natuurlijk meer vitamines en mineralen door de kwark en de mango.

Bij dit chocoladetoetje moet je dus wel een super goed gevoel krijgen :).

Groetjes, Marloes

Ga jij dit toetje maken? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vindt!

 

14 reacties

  1. Hoi Marloes!

    Mijn grootste valkuil is dat ik dan vind dat er iets af moet, het vooral snel moet gaan…Vervolgens veel te weinig eet met als gevolg dat ik me niet goed ga voelen en dan weer alles naar binnen werk.

    Sinds een paar weken volg ik jouw richtlijnen en dat gaat super! Ik voel me heel goed en heb geen snaaibuien meer! 🙂

    Omdat ik eergister een geniet momentje had, vond ik gister dat ik (te) weinig moest eten. Dan gaat het lekker snel….. Met als gevolg…een snaaibui gisteravond. 🙁 Ik zie het maar als leermoment, (te) weinig eten is niet goed voor me, beter normaal en voldoende. Dat is veel beter vol te houden!

    Bedankt!

    Groetjes!

    PS: recept ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker proberen!

  2. Hee Marloes kun je ook gewoon kwark mengen met cacaopoeder? dan heb je de mango toch niet persee nodig of word het dan toch iets anders qua smaak/samenstelling?

    veder vroeg ik me af of die cacaopoeder die jij gebruikt 100% rauwe caucao is of niet?

    gr

    Daphne

  3. Wouw Marloes, wat een fantastisch recept weer en nog wel met chocola. Ga het zeker uitproberen.
    Morgen starten met je pannenkoekje met kwark en frambozen. Behoorlijk wat koolhydraten. Daarna workout doen. dank dank

  4. Dag Marloes,
    lekker! Zoon van 7 stelde voor om het in de ijsmachine te doen en ook dit is heerlijk! Een gezond ijsje en als hij dan vraagt “is er nog een beetje?” weet ik dat het een recept is dat voor herhaling vatbaar is.
    groetjes, Karin

  5. Ik ken de combinatie ook, maar dan anders:
    Doe stukjes mango in een schaaltje, doe er wat kwark over en strooi daar wat cacao overheen.
    Dan blijven de verschillende smaakjes nog herkenbaar naast elkaar.
    Maar die van jou ga ik ook eens proberen.

    Groet,
    Rein

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram