Recept: Gevulde Eieren

Schermafbeelding 2015-06-16 om 12.11.41

Door Anneloes: Wanneer er hapjes op tafel staan, zie je ook regelmatig gevulde eieren voorbij komen. Meestal zijn deze aangemaakt met mayonaise, waardoor ze een niet zo’n gezonde keuze zijn. In dit artikel laat ik je zien hoe je op een andere manier gevulde eieren kan maken zonder gebruik te maken van mayonaise. Een stuk gezonder en misschien wel net zo lekker!

Ik ben gek op een eitje. Bij mijn ontbijt in het weekend of als tussendoortje. Door de hoeveelheid eiwitten die erin zitten, vult een ei goed en dat is ideaal wanneer je trek begint te krijgen. Gevulde eieren vind ik ook erg lekker, maar vaak worden deze gemaakt met ongezonde sausjes. Dit maakt dat de gevulde eieren geen gezond imago meer hebben. In dit recept vervang ik de mayonaise door kwark, waardoor je een heerlijke frisse maak krijgt aan je gevulde eieren. Daarnaast maak ik het op smaak met verse kruiden.

Ingrediënten (voor 4 gevulde eieren)

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kwark
  • 1 theelepel kerriepoeder
  •  bieslook
  •  peper
  •  zout

Bereiding
Doe de eieren in een pan met koud water en laat deze gedurende 7 minuten koken. Laat de eieren vervolgens goed schrikken door ze onder koud water te houden en pel de eieren. Snijd ze door midden en haar het eigeel eruit met een theelepeltje. Doe deze in een schaaltje.

Schermafbeelding 2015-06-16 om 12.12.30

Doe vervolgens de kwark, kerriepoeder en peper en zout naar smaak bij het eigeel en roer dit tot het een smeuïg papje wordt. Vul de daarna de eieren met het papje wat je zojuist heb gemaakt en neem wat bieslook en knip of snijd het en strooi het erover heen. Zo ziet het er extra leuk uit en het geeft een lekkere smaak aan het ei.

Schermafbeelding 2015-06-16 om 12.11.41

Ik gebruik vaker kwark in plaats van mayonaise of boter omdat het een heerlijke frisse smaak heeft en het product dan meteen veel gezonder is. Ik ben benieuwd wat jij hiervan vindt en of jij een ander gezond recept hebt voor het maken van gevulde eieren.

Natuurlijk kun je lekker variëren met dit receptje. Voeg ook eens paprikapoeder, chilipoeder, tijm, basilicum, oregano of andere kruiden toe.

Groetjes, Anneloes

Maak jij wel eens gevulde eieren? Hoe maak jij deze?

 

 

 

6 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram