Recept: Geroosterd Brood met Hüttenkäse, Kipfilet en Appel

Geroosterd brood kipfilet huttenkase appel

Jullie zien heel regelmatig lunchgerechten voorbij komen op optimavita.nl. Ik vertel dan vaak dat ik graag andere dingen eet dan brood. Natuurlijk eet ik ook best wel eens een boterham! Ik vind het dan wel ontzettend lekker om er iets speciaals van te maken. Vandaag laat ik je een heerlijke variant zien met hüttenkäse, kipfilet en appel. Makkelijk te maken en je hebt een super lekkere en goed vullende lunch.


Ingrediënten (1 persoon)

  • 2 volkoren boterhammen, ik gebruikte speltbrood
  • 75g hüttenkäse
  • 3 plakjes kipfilet
  • Ongeveer 1/3 appel
  • Een paar blaadjes sla
  • Een eetlepel sweet chiisaus

Bereiding
Rooster de boterhammen. Ik heb geen broodrooster, dus ik legde ze even in een koekenpan zonder olie. Snijd ondertussen een paar plakjes van de appel. Als de boterhammen goudbruin zijn, beleg je er eentje rijkelijk met de hüttenkäse.

Collage1

Vervolgens gaan de plakjes kipfilet erop, gevolgd door de appel. Tenslotte een paar blaadjes sla naar keuze (ik ging voor ijsbergsla) en ik maakte het af met een paar drupjes sweet chilisaus voor een beetje extra pit.

Collage2

Tenslotte leg je de andere boterham op het geheel. Ik sneed de sandwich schuin door midden, dat ziet er super leuk uit op je bord. Hieronder de voedingswaarde van deze lunch.

Voedingswaarde

Door de belegkeuze bevat deze lunch meer eiwit dan een normale brood-lunch. Ook bevat het relatief weinig vet en veel voedingsvezels. Veel goede voedingsstoffen dus en lang een verzadigd gevoel.

Als je het mee wilt nemen naar je werk, raad ik je aan om de hüttenkäse en de chilisaus apart in een bakje mee te nemen. Deze kun je vooraf al met elkaar mengen. Maar dan blijven je boterhammen lekker knapperig.

Groetjes, Marloes

Eet jij vaak brood? Wat is jouw favoriete beleg?

9 reacties

  1. Lijkt me heerlijk!
    Ik heb je sinds deze week ontdekt, en ben helemaal fan van je!
    Je levenswijze en tips spreken me enorm aan!
    Ik ben 2 jaar terug 14 kg. afgevallen.
    Toch worstel ik nog steeds met mijn chipsverslaving, soms gaat het tijden goed, en dan ineens weer wat minder.
    Momenteel gaat het prima, ik ben weer weken bezig met gezond eten en weinig tot geen suikers te nemen.
    Daar voel ik me dan ook heerlijk bij, ik heb veel meer energie gekregen!
    Het liefst zou ik ook nog wat meer sporten, maar daar heb ik helaas zo weinig tijd voor.
    Succes met je website, en ik blijf je uiteraard volgen!

      1. Het was bij mij niet af en toe, het was elke avond chips.
        Gelukkig kan ik die verleiding nu weerstaan.
        Ik neem nu 1x per week een bakje en geniet daar erg van.

  2. Hoi Marloes,

    Weer een geweldige lunch dank dank, snel uitproberen als ik aan het werk ben en niet thuis kan eten. Ben ook ontzettend blij met de stamppotrecepten. Ik heb die met prei al uitgeprobeerd en man lief vond het ook smullen. Ik heb zelf nog een lekker toetje of tussendoortje.. Ik geef hem aan je door misschien kun je er wat mee. Ik ben dol op toetjes maar deze zijn vaak gevuld met veel suiker. Ik eet meestal vegetarisch waardoor ik moet opletten dat ik aan mijn eiwitten kom. Jouw tip Franse magere kwart in nu een van mijn basis producten. Wat ik soms rond 16.00 uur neem of als toetje. 150 gr. magere kwark, 15 gram noten gebroken, 1 zakje Nescafé Mocca oploskoffie 8 cal. Alles goed door elkaar roeren even laten staan. De kwark krijgt een heerlijke koffiesmaak. Hierdoor ben je een lekker koffietoetje aan het eten. Smullen.

  3. Net gegeten als lunch, en het was verrukkelijk! Mijn man vond het ook heerlijk!
    Die appel maakt het ook zo lekker fris!
    Gaan we zeker vaker doen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram