| 10 augustus 2015

Recept: Een gezonde variant op Pasta Carbonara #2

Een tijdje geleden plaatste ik dit artikel met een recept voor pasta carbonara. Ik kreeg daar heel terecht commentaar op van culinair specialist Casper. Dit is namelijk niet te vergelijken met het originele recept. Het probleem is dat die een stuk vetter is. Casper gaf me een suggestie voor hoe ik mijn gezonde variant meer kon laten lijken op het origineel! In deze video probeer ik zijn suggestie uit.Ingrediënten (2 personen)

 • 130g volkoren pasta (ongekookt gewogen)
 • 75g pancetta, of hamblokjes als je het magerder wilt maken
 • 2 eieren
 • 30g Parmezaanse kaas
 • 1 grote of 2 kleine tenen knoflook
 • Zwarte peper

Voor de salade

 • Sla naar keuze
 • Tomaat
 • Komkommer
 • Olijven
 • Een scheutje balsamicoazijn.

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de pancetta in reepjes en de knoflook zo fijn mogelijk. Meng de eieren door de Parmezaanse kaas. Maak ondertussen de salade door alle ingrediënten (sla, tomaat, komkommer, olijven en balsamicoazijn) door elkaar te mengen.

Doe wat olie in een pan en laat dit goed heet worden. Bak hierin de pancetta even aan. Voeg op het laatst de knoflook bij en zet het vuur uit. De knoflook gaart in de na-warmte. Als de pasta klaar is, giet je deze af maar je laat een klein beetje van het vocht in de pan zitten. Doe de pasta en het vocht bij de pancetta. Zet het vuur weer aan en laat het geheel goed heet worden. Voeg tenslotte het kaas-eimengsel bij het gerecht, zet het vuur uit en roer alles goed door.

Pasta Carbonara

Nu kun je het serveren! De voedingswaarde van dit gerecht is vrijwel gelijk aan die van het recept dat ik eerder plaatste:

Voedingswaarde

Ik vond dit super leuk om te doen en het recept is absoluut een succes! Dank je wel Casper, voor je kritische blik.

Groetjes, Marloes

Ga jij dit gerecht maken? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vindt. 

17 reacties

 1. Natuurlijk moest ik nog even teruglezen welke discussie op het vorige recept was ontstaan. Wat ontzettend mooi om te lezen dat 2 mensen met passie voor hun vak aan de ene kant hun eigen terrein willen verdedigen en aan de andere kant volledig open staan voor de ander. Super dat deze middenweg kan ontstaan zo! Dat zegt wel iets over jullie vakmanschap.

  En…..dank voor het delen van dit leuke recept. Fijn dat je in een video hebt laten zien hoe eenvoudig het is.

 2. Hmmm dit eet ik morgen!

  Echt m’n complimenten hoe super sportief jij reageert op kritiek, echt knap!
  Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen!

 3. Hoi marloes, dat ziet er echt heerlijk uit! Bedankt voor deze video. Ik vraag me alleen af of dit wel echt ‘gezond’ is? Kan je wat meer info geven over de voedingswaarden?

 4. Dank je voor het recept! Ik heb dit gisteren gemaakt, het was echt heerlijk!
  Wil ook zeggen dat ik vind dat je een duidelijke, leerzame en gevarieerde website hebt!
  Als studente voeding volg ik meerdere websites over voeding/gezond leven etc, maar die van jou vind ik één van de betere. Vooral goed hoe je goed inspeelt op de vragen/behoefte van je sitebezoekers, dat je met goede tips komt en bijv. challenges waarmee je in kleine stapjes toch een stuk gezonder kunt leven.
  Bedankt en ga zo door:)!

 5. Ik ben hem aan het maken, maar ga ineens toch switchen naar je vorige recept. Straks snel champignons, lenteuitjes en tomaatjes in huis halen. Lijkt me toch lekkerder eerlijk gezegd.
  Casper ten spijt………:)

 6. Mijn dochter en ik hebben hem samen bereid en ons hele gezin vond hem erg lekker. Zelfs manlief. Aangezien hij nogal een kieskeurige eter is, zegt dat al heel veel!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram