Recept: Couscous met Rode Biet en Geitenkaas

Couscous rode biet

Een van mijn cliënten vertelde over een salade van rode bieten die ze had gemaakt. Dat inspireerde me om dit recept met jullie te delen! Ik maakte deze couscous jaren geleden al eens, maar was hem eigenlijk een beetje vergeten. Zonde, want het is een heerlijk gerecht dat naar mijn mening prima bij dit herfstweer past. Klik snel verder voor het recept.

Dit gerecht kun je als avondmaaltijd eten, maar ik vind het ook ideaal als lunch! Het is namelijk niet alleen lekker, maar ook nog eens super snel klaar. Binnen 10-15 minuten kun je eten.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150g couscous
  • 3 gekookte rode bieten (in vacuümverpakking verkrijgbaar op de groentenafdeling van een supermarkt!)
  • 100g geitenkaas
  • 1 gele paprika
  • 3 bosuitjes/lente-uitjes
  • Peper naar smaak

Bereiding
Snijd de bosuitjes in dunne reepjes en de paprika in stukjes. Kook ondertussen water in de waterkoker. Doe een beetje olie in een pan en fruit de groenten even aan. Ongeveer twee minuten is voldoende, het is lekker als de paprika nog een bite houdt.

Collage1

Als de groenten beetgaar zijn, doe je de couscous erbij. Vervolgens giet je direct kokend water over de couscous, totdat het water ongeveer 1cm boven de couscous uit komt. Zet het vuur heel laag, of zet het uit en doe de deksel op de pan. Snijd ondertussen de bieten in blokjes.

Collage2

Als de couscous al het water heeft opgenomen en zacht is geworden, dan voeg je de bieten eraan toe. Laat het geheel in ongeveer 1 minuut warm worden. Voeg eventueel peper naar smaak toe voor een beetje extra pit, roer het goed door. Verdeel de couscous over de borden en brokkel de geitenkaas eroverheen.

Couscous rode biet

Ik vind de combinatie van de zoete bietjes met de zoute kaas ontzettend lekker. Voor mij is dit een typisch herfstgerecht. Een aandachtspunt is de portie kaas die je gebruikt, omdat kaas ontzettend vet is. Gebruik daarom niet meer dan 50g per persoon.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Ik vind het leuk als je me laat weten als je dit gerecht hebt geprobeerd!

13 reacties

  1. Dit klinkt echt heel erg lekker! Zeker ook met die bosui er nog bij, dat vind ik altijd al een lekkere combinatie met geitenkaas. En dan nog dat zoete van die bietjes erbij. Ik denk dat ik deze wel eens ga proberen binnenkort!

  2. Ik heb het recept gemaakt, maar dan met tuinerwtjes ipv gele paprika. Was ook heerlijk! En leuk, die roze kleur die de couscous krijgt 😉 bedankt voor het delen van dit recept.

  3. Wat een heerlijke recepten heb je toch steeds. Ik had nog bietjes over en keek op jouw site en zag dit heerlijke recepten. Helaas de geitenkaas moeten vervangen voor Kees vanwege lactose intolerantie. Maar daar gaat het ook goed mee.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram