| 16 november 2015

Recept: Couscous met Courgette en Pangasiusfilet

Vandaag weer eens een recept in videovorm! Ik vind het zelf altijd heel erg prettig om in een video te zien hoe je iets moet bereiden, ik hoop dat jullie dat ook vinden :). Dit heerlijke gezonde gerecht staat binnen 15 minuten op tafel. Je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken als je dat wilt.



Ingrediënten (2 personen)

  • 2 pangasiusfilets (of andere vis naar keuze)
  • 140g couscous
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1/2 citroen
  • Italiaanse kruiden, of andere kruiden naar keuze

Bereiding 
Snijd de groenten in stukjes. Doe de couscous in een bakje en giet hier ongeveer 280ml kokend water op. Dek het bakje af met een bordje en laat de couscous wellen. Doe wat olie of boter in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze een minuutje mee. Dan voeg je ook de courgette toe. Zet het vuur laag, dan kun je met de vis aan de slag. Doe kruiden op beide kanten van de visfilets, je kunt eventueel ook zout toevoegen. Bak ze aan beide kanten 2 minuten in een pan met een beetje olie of boter. Als de groenten gaar zijn, voeg je de tomaat en wat van de kruiden toe. Doe ook de couscous erbij en sap van de halve citroen. Roer alles goed door.

Couscous pangasius

Serveer de couscous met de groenten op een bord en leg de vis er half overheen.
Hieronder vind je de voedingswaarde van dit gerecht, per persoon. Ik heb ook de olie meegerekend.

Voedingswaarde

Eet smakelijk! Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit gerecht vinden.

Groetjes, Marloes

Ga jij dit gerecht maken? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vindt! 

6 reacties

  1. Dag Marloes,
    Wederom een heel leuk recept, maar ik heb alleen wat problemen met de gekozen vis.
    Vorige week is er bij ons in België nog in het nieuws gekomen hoeveel slechte bacteriën er wel niet in deze vis zitten.
    Persoonlijk vind ik tilapia en pangasius de 2 meest vieze vissen. Ze worden in zo’n slechte en vuile omstandigheden gekweekt en behandeld. Daarom ook dat het zo’n goedkope vis is. Het is ook vooral geen duurzame vis.
    Ik snap persoonlijk niet waarom mensen deze vis kopen, terwijl er zoveel betere, goedkope en duurzame alternatieven uit de noordzee en dichtere wateren komen: hondshaai, dorade, rode poon, griet, victoriabaars, enz…

    Ik wil niet zo negatief overkomen, maar ik vind het een beetje tenenkrullend. (niet dat ik altijd de beste keuze maak)

    1. Ik begrijp je standpunt Bea, maar je kunt tegenwoordig heel goed zelf bepalen welke vis je koopt. Ook pangasius heb je met ‘duurzaam gevangen’ logo. Eigenlijk net als met kip. Ik geef dit bewust niet aan in mijn artikel, omdat ik vind dat iedereen deze keuze zelf kan maken. Net als ik bij mijn recepten met kip niet zeg wat voor kip je ‘moet’ gebruiken. Ik kan niet in een anders portomonnee kijken, dus ik houd me wat dit betreft op de vlakte qua mening :).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram