| 12 juni 2015

Recept: Asperges met Zalm en Krieltjes

Asperges met Zalm en Krieltjes3

De asperges liggen weer volop in de winkel! Hoog tijd dus voor een gezond recept. Ik plaatste al eerder een recept voor pasta met groene asperges. Dit keer ging ik voor witte asperges en koos ik ervoor om er krieltjes bij te maken. Voor wat extra kleur en smaak in dit gerecht, nam ik courgette als tweede groentesoort. Kijk snel mee naar het recept.

We kennen asperges vaak in combinatie met romige sauzen en/of veel boter. Dat is natuurlijk heerlijk, maar helaas niet zo gezond. Je kunt met deze seizoensgroenten echter ook hele healthy combinaties maken. Ik geef je vandaag inspiratie!

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 stukken zalm van 100-150g
  • 300g asperges
  • 1/2 courgette
  • 400g krieltjes
  • 1/2 citroen
  • Tijm
  • Zout naar smaak

Bereiding
Schil de asperges met een dunschiller, snijd ze eventueel zodat ze in je pan passen. Snijd de courgette in repen, ongeveer even dik en groot als de stukjes asperge. Snijd de krieltjes door midden en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Kook de asperges 7 minuten.

Collage1

Besmeer de zalm aan alle kanten met tijm en eventueel met een beetje zout naar smaak. Doe wat olie of bakboter in de pan en bak de zalm aan beide kanten ongeveer 3 minuten, op een zacht vuurtje met de deksel op de pan. Als de asperges 7 minuten hebben gekookt, doe je de courgette erbij en kook je het nog 3 minuten door.

Collage2

Als de zalm klaar is, knijp je het sap uit de halve citroen erover. Leg de zalm op de borden, maar laat het vuur nog even aan. Giet de groenten af en bak deze nog even 30 seconden in het vocht/vet van de zalm. Ik had iets teveel bakboter in de pan gedaan, dus ik heb eerst flink wat uit de pan gegooid zodat mijn groenten niet te vet werden.

Collage3

Nu krijgen je groenten een heerlijk smaakje door de kruiden, het citroensap en de (goede) vetten uit de vis. Verdeel alles over de borden en je hebt binnen 15 minuten een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Groetjes, Marloes

Eet jij wel eens asperges? Wat is jouw favoriete recept? 

3 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram