| 27 oktober 2015

Quinoa met Kip, Champignons en Broccoli

Quinoa kip broccoli

Het is weer eens tijd voor een lekker recept met quinoa, want dat is alweer een tijdje geleden! Vandaag maak ik het met kip, champignons en broccoli. Dit recept is lekker gezond, want het bevat weinig slecht vet, super veel eiwit en veel voedingsvezels. Je houd dus lang een vol gevoel. Bovendien is het laag in calorieën. Het staat in ongeveer 15 minuten op tafel, ook nog lekker snel dus.

In dit gerecht gebruik ik iets minder quinoa dan ‘normaal’ voor twee personen. Ik neem daarom een iets grotere portie vlees. Ik vind het fijn om te spelen met de voedingswaarde. Door deze aanpassingen bevat het recept iets minder koolhydraten en iets meer eiwit.

Ingrediënten (2 personen)

  • 300g kipfilet. Ik gebruikte kipdijfilet, wat iets malser is.
  • 100g quinoa
  • 1 bakje champignons
  • 2 tomaten
  • 200g broccoli
  • Eetlepel koriander, of andere kruiden naar keuze
  • Eventueel een klein beetje geraspte kaas, ik gebruikte Parmezaanse kaas

Bereiding
Doe de quinoa in een pan en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik kook mijn quinoa vaak iets langer dan het pak aangeeft, omdat ik het dan iets lekkerder vind. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze voor ongeveer 8 minuten. Snijd de kip in stukjes.

Collage1

Bak de kip in een heel klein beetje olie of vloeibaar bak- en braadvet. Snijd ondertussen de champignons en de tomaat in stukjes. Ik houd de stukjes grof, dat vind ik lekker.

Collage2

Als de kip half gaar is, doe je de champignons erbij, bak dit geheel goed gaar. Vervolgens voeg je de quinoa, de tomaat en een eetlepel koriander (of andere kruiden naar keuze) toe. Roer dit alles goed door en laat nog even staan totdat het geheel goed warm is.

Collage3

Nu kun je het op het bord scheppen. De broccoli leg je ernaast. Ik strooide er wat Parmezaanse kaas overheen, ongeveer 10g per bord. Dit kun je ook weglaten, dan bevat het gerecht nog minder vet.

Hieronder zie je de voedingswaarde per persoon, gebaseerd op de helft van de ingrediënten hierboven. Ik reken er ook de calorieën voor het bakvet in mee.

Voedingswaarde

Ik heb genoten van deze maaltijd, ik ga hem zeker nog eens maken. Ik ben ook erg benieuwd wat jij ervan vindt. Natuurlijk kun je het ook prima met zilvervliesrijst of volkoren pasta maken.

Groetjes, Marloes

Ga jij dit gerecht maken? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

19 reacties

  1. Ziet er lekker uit! Is de broccoli in de pan met quinoa gegaan? Sorry ik ben nog niet bekend met quinoa:-)
    Wat is het precies eigenlijk?

  2. Hoi Marloes!

    Dit gaat even niet over dit artikel, maar ik wist niet waar ik het anders achter moest laten.
    Ik vroeg me af of je ook een artikel zou willen schrijven over wat de afgelopen dagen in het nieuws was, namelijk over bewerkt vlees en rood vlees. Ik ben namelijk wel benieuwd hoe jij daar over denkt!

  3. Was lekker Marloes! Kijk met veel plezier je video’s en sneup af en toe op je site voor een gezond receptje! Keep up the good work! Ik ben fan!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram