Quinoa met Champignons, Rucola en Parmezaanse kaas

Quinoa champignons rucola kaas

Ik heb al een aantal recepten met quinoa met jullie gedeeld. Bijvoorbeeld deze met kip, deze met zalm en deze salade. Deze keer weer een recept, maar deze keer een vegetarische variant, die naar mijn idee perfect bij de herfst past!

Dit gerecht is gemakkelijk te maken, bevat weinig ingrediënten en het staat binnen 15 minuten op tafel. Ik vind het daarom ook ideaal voor als ik alleen eet.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150g quinoa, ik ging deze keer voor 3 kleuren quinoa van Lassie. Je vindt deze bij de supermarkt in het schap bij de rijst en de couscous.
  • 1 bakje champignons
  • 2 grote tomaten of 3 normale
  • Twee flinke handen rucola
  • 60g Parmezaanse kaas

Bereiding
Weeg de quinoa af en spoel deze af onder de kraan. Dit vermindert de bittere smaak die het van nature heeft. Afspoelen kan gemakkelijk met een hele fijne zeef, of je kunt het heel voorzichtig afgieten met een pan. Doe nu water bij de quinoa, tot ongeveer een centimeter boven de korrels. Op de meest rechter foto zie je hoeveel ik erbij doe. Zet het op het vuur, als het kookt zet je de timer op 8 minuten (of datgene wat op de verpakking staat).

Quinoa

Ondertussen snijd je de champignons en de tomaat in grove stukken. Bak de champignons in een klein beetje olijfolie gaar. Voeg vervolgens de tomaat toe en laat deze in ongeveer 1 minuut warm worden.

Champignons tomaat

Als het goed is, dan is het water na 8 minuten opgenomen door de quinoa. Test even of deze goed gaar is. Giet eventueel het overtollige water af en voeg de quinoa toe aan de champignons en de tomaat. Doe hier vervolgens ook een flinke hand rucola bij en verwarm het geheel door. Al de rucola slap is geworden, kun je het gas uitzetten en de Parmezaanse kaas toevoegen. Roer het geheel nog een keer goed door en je heerlijke maaltijd is klaar!

Quinoa rucola

Natuurlijk kun je de kaas er ook op het bord pas overheen doen, maar door het aan de pan toe te voegen wordt het nog net iets meer een geheel. Peper en zout toevoegen is niet nodig, de kaas is namelijk zout en de rucola heeft een peperachtige smaak. Dit gerecht is juist zo lekker door zijn eenvoud.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Als je het gemaakt hebt, vind ik het leuk om te horen wat je ervan vindt!

15 reacties

  1. Deze ga ik zeker proberen! Heb laatst voor het eerst quinoa gekocht maar dat ligt nog in de kast te wachten omdat ik nog een recept moest zoeken 🙂 ziet er heerlijk uit!

  2. Hmmm, dit klinkt heel erg lekker! Ik houd echt enorm van quinoa, heb er gisteren nog een soort risotto van gemaakt, ook met parmezaanse kaas. Dit ga ik zeker ook een keer proberen!

    1. Quinoa bevat iets meer eiwit dan bijvoorbeeld spaghetti, maar het bevat nog steeds vrij veel koolhydraten. Ik zou je echter aanraden om niet te streng koolhydraatarm te eten. Naar mijn idee is quinoa dus een prima keuze!

  3. Hallo, vandaag voor de 2e keer dit recept gemaakt. Ik vind het heerlijk en het staat zo op tafel! Misschien een leuke tip, ik had er nog wat truffelolie doorheen gedaan was ook erg lekker erbij. Groetjes Yvet

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram