pompoenspaghetti met kip
| 28 september 2017

Pompoenspaghetti met Kip en Champignons

Jullie wilden meer recepten voor de warme maaltijd, dus ik ben flink aan de slag gegaan de afgelopen tijd. Eerder maakte ik al koolhydraatarme recepten met de courgette spaghetti en de bloemkoolrijst van de Albert Heijn, deze keer is de pompoen spaghetti aan de beurt! Ik maakte een heerlijk makkelijk en gezond recept met kip, champignons en zuivelspread. Als extraatje deed ik er gegrilde courgette bij. Ik heb samen met Rasheeda heerlijk gesmuld van deze creatie, dus we vonden het beiden een waardig recept om te plaatsen :).

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 pak pompoenspaghetti, deze kun je kant en klaar krijgen bij de AH. Natuurlijk kun je het ook zelf maken met een pompoen en een spiraalsnijder.
  • 300g kipdijfilet. Gewone kipfilet kan natuurlijk ook, kipdijfilet is iets malser.
  • 1 bakje champignons
  • 1 kleine courgette
  • 50g light zuivelspread met bieslook
  • Een paar strengen bieslook (of gedroogde bieslook)
  • Een teen knoflook
  • Eventueel peper en zout naar smaak.

Bereiding (+- 15 minuten)
Snijd de kip en de champignons in stukjes. Als je verse bieslook gebruikt, snijd je die ook fijn. De courgette snijd je in plakken van ongeveer 0,5cm dik. Bak de stukjes kipfilet in een pan. Olie toevoegen is bij kipdijfilet niet nodig, bij normale kipfilet zou ik het wel doen.

kip, champignons en courgette

Gril de plakjes courgette in een grillpan, of bak ze in een normale pan. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de kip, ook de champignons kunnen erbij en eventueel peper en zout naar smaak. Laat zout liever weg als je een hoge bloeddruk hebt. Kook als alles bijna klaar is de pompoenspaghetti gaar in 1-2 minuten.

pompoenspaghetti maken

Voeg dan ook de bieslook aan je kipmengsel toe en doe er de light zuivelspread bij. Dit maakt een lekker romig geheel.

Light zuivelspread als pastasaus

Dan is het tijd om op te scheppen! Verdeel de pompoen spaghetti over de borden, het kipmengsel eroverheen en de plakjes courgette ernaast. Eet smakelijk!

Hieronder vind je de voedingswaarde van dit gerecht, gebaseerd op de ingrediënten hierboven. Normale kipfilet bevat iets minder vet dan kipdijfilet. Je voegt dan echter waarschijnlijk wel weer vet toe doordat je olie gebruikt.

voedingswaarde pompoenspaghetti met kip

De zuivelspread die ik gebruik is light, maar alsnog vrij vet en bevat veel andere toevoegingen. Natuurlijk is dit niet het meest gezonde keuze, maar ik gebruik maar een klein beetje en de rest van de ingrediënten is wél gezond :).

Ik ben heel benieuwd wat je van dit gerecht vindt!

Groetjes, Marloes

Ga jij dit recept maken? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vond!

3 reacties

  1. Ziet er heerlijk uit! Ik gebruik ook wel eens een zuivelspread bij ‘luie pasta’. Ik houd dan iid ook in mijn achterhoofd dat de rest wel gezond is;)

  2. Ziet er lekker uit! Gaan we zeker proberen. Ben ook fan van deze spaghetti. In de appie app staat ook een lekker recept met courgette en pompoen spaghetti. En heb er ook al een keer een salade van gemaakt voor de lunch.

  3. Heb het gemaakt. Is zeker lekker, vult enorm. Vond alleen de courgette ernaast niet zo lekker erbij. Misschien volgende keer met wat salade eens proberen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram