Zoals je misschien wel hebt gemerkt, ben ik helemaal into de recepten voor de herfst en de winter. Ik had ineens enorme zin in soep en besloot pompoensoep te maken! Dit lijkt misschien ontzettend veel werk, maar in deze video wil ik je laten zien dat dat écht wel meevalt. Dit recept is dus niet alleen lekker en gezond, maar ook makkelijk te maken en snel klaar.
Ingrediënten (+- 4-6 flinke kommen)
- 1 flespompoen (of 2 pakken diepvries pompoen stukjes)
- 1 prei (in plaats daarvan kun je ook een grote ui gebruiken)
- 1 bouillonblokje
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- Een beetje olie of boter om in te bakken
- Water
Bereiding
Snijd de boven- en onderkant van de pompoen en was hem grondig. Halveer hem, haal de pitten eruit en snijd in stukjes. Snijd ook de prei in stukjes en was deze. Zet een waterkoker met water op. Verwarm een beetje olie in een grote pan. Bak hierin de prei met de kruiden +- 2 minuten aan. Voeg hier ook de pompoen aan toe en bak ongeveer een minuut mee. Doe nu water erbij tot net onder de bovenste randjes van de pompoen en voeg het bouillonblokje toe.
Breng het geheel aan de kook en kook 15 minuten door. Haal van het vuur en pureer alles goed met een staafmixer. Eventueel kun je nu wat extra kokend water toevoegen als je dat wilt. Schep de soepen in de kommen en doe er eventueel een lepel hüttenkäse op. Serveer met wat kruiden of preisnippers, dat staat extra leuk.
Hieronder op verzoek van een aantal van jullie, de voedingswaarde per flinke kom soep.
Eet smakelijk!
Groetjes, Marloes
Eet jij wel eens pompoensoep? Ga je deze maken?
Ik maak/eet regelmatig pompoensoep; heerlijk!
Eigenlijk precies volgens dit bovenstaande recept… alleen de gemberpoeder erin heb ik nog nooit geprobeerd, dus zal dat volgende keer eens doen.
Leuk! Ik vind het net een klein beetje pit geven 🙂
Oeh, lekker!! Heb toevallig gisteren de gezonde erwtensoep gemaakt…met pompoen ipv knolselderij (die was ik vergeten in mijn boodschappenmand te doen) maar dat was ook erg lekker!!
Nice!
Dat wilde ik al zo lang proberen, fijn een recept! Heb je misschien ook de voedingswaarde? 🙂
Ik heb het berekend en toegevoegd!
Ik doe er altijd kardemom (aanrader) in en/of een klein pepertje! En maak t dan af met een klein schepje zure room. Mijn lievelingssoep overigens..
Pompoengerechten zijn, wat mij betreft, echt een van de fijnste dingen aan de herfst! Deze soep lijkt me ook erg lekker 🙂
Ik ken een heerlijke pompoenstoofschotel, misschien ook eens proberen als je fan bent van pompoen:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R363176/pompoenschotel-met-geitenkaas
Pompoensoep vanamiddag gemaakt,was superlekker! Heb nog teentje knoflook erbij gedaan voor de extra smaak. Heerlijk was het, thanx voor het recept.
Zo leuk! Graag gedaan.
Ook heel lekker met garam massala! Dat is een kruidenmengsel, ben je ook in 1x klaar 🙂
Vandaag gemaakt! Lekker!
Ik maak bijna hetzelfde, Ik gebruik, Pompoen, Paprika (maakt wat pittiger) gember poeder, kurkuma poeder, Ui en bouillon. Maak vaak een grote pan en rest vries ik in. Heb ik minder tijd dan kan ik zo een portie uit de vriezer halen. Ik vind het heerlijk en ben verslaafd aan pompoensoep
Jaaaaaa, ideaal!! 🙂
zou je deze soep kunnen ‘oppimpen’ tot volledige maaltijd? Bijvoorbeeld door er kidneybeans aan toe te voegen en misschien nog wat champignons?
Natuurlijk!!