Pompoen havermoutpap pumpkin pie
| 7 december 2019

Pompoen Havermoutpap – Pumpkin pie smaak!

De warme en zoete smaak van specerijen in combinatie met pompoen, oftewel pumpkin pie, ik houd ervan! Dit past naar mijn idee perfect bij de herfst en de winter. Laatst plaatste ik al een recept voor een pompoen mugcake. Dit keer gaan we voor pompoen havermoutpap! Dit lijkt misschien veel werk, maar het valt ontzettend mee.

Ingrediënten (per persoon)

 • 150g pompoen, ik ging voor voorgesneden stukjes uit de koeling.
 • 250ml melk naar keuze. Ik ging dit keer voor sojamelk, maar normale melk of amandelmelk kan natuurlijk ook!
 • 1/2 banaan
 • 30g havermout
 • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden (check gewoon het kruidenschap in de supermarkt!)

Daarnaast kun je toppings naar keuze gebruiken. Ik ging voor de andere helft van de banaan, 10g geroosterde amandelschaafsel en wat extra koek- en speculaaskruiden.

Wil je jouw pompoen havermoutpap een beetje zoeter hebben? Prak dan de hele banaan erdoorheen! Gebruik een goed rijpe banaan, die zijn extra zoet.

Bereiding (+- 10 minuten)

Leg de pompoenstukjes op een bord en doe deze voor ongeveer 2 minuten in de magnetron op vol vermogen. Prak ze vervolgens fijn. Wil je liever geen magnetron gebruiken? Kook ze dan totdat ze zacht zijn om ze daarna fijn te prakken. Prak ook de halve banaan fijn.

Doe de melk, de havermout, de geprakte pompoen en banaan en de kruiden in een pannetje. Zet deze op middelhoog vuur en roer af en toe goed door terwijl je het aan de kook brengt. Laat even koken, totdat het de dikte heeft die jij fijn vindt.

Doe het in een mooie kom en klaar is Kees. Nu kun je jouw toppings naar keuze toevoegen!

Voedingswaarden

Hieronder zie je de voedingswaarden van dit recept, gebaseerd op de hoeveelheden hierboven. Bovenaan zie je de waarden zonder toppings, onderaan de waarden inclusief de toppings die ik gebruikte.

Dit gerecht is niet alleen super lekker, maar het past ook nog eens prima in een gezonde leefstijl. Voor mensen die het lastig vinden om voldoende groenten te eten, is het ook een enorme uitkomst. Bij je ontbijt heb je namelijk al 150g binnen! Van groenten kun je overigens niet teveel eten, mocht je daar bang voor zijn.

pompoen havermoutpap

Ik ben heel benieuwd of jij dit recept gaat maken. Als dat zo is, tag me dan zeker op instagram (@optimavita) of gebruik #optimavita. Dan kan ik stiekem lekker meegenieten van al jullie mooie creaties.

Fijne dag verder en eet smakelijk :).

Groetjes, Marloes

Ga jij deze pompoen havermoutpap maken?

5 reacties

 1. Pompoen en alles in huis….ik ga het als ontbijtje nu maken.
  Gisteren had ik het met fijn gesneden wortel en gember gedaan. Ook erg lekker.
  Wortel julienne van AH. Niet gesponsord 😁

 2. Lekker! Ik gebruik wel eens een biologisch baby-hapje pompoen (pompoenpuree) zonder toevoegingen voor dit recept (schaam schaam). Scheelt veel tijd en zit alleen pompoen en water in (even etiket checken)!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram