pizza boterham
Brood Lunch Recepten Vegetarisch

Pizzaboterham / Pizzabrood!

Door

Pizza vind ik super lekker. Het is echter niet de meest gezonde keuze. Natuurlijk is dat helemaal prima voor af en toe, maar wat als je regelmatig wilt genieten van een pizza als lunch!? Eerder gaf ik je recepten voor pita pizza’s en voor een wrap pizza. Maar het kan nóg gezond als je gewoon volkoren boterhammen gebruikt! Vandaag stel ik je graag voor aan de officiële Optima Vita Pizzaboterham :).

Hierboven zie je mijn favoriete beleg van een pizzaboterham. Ook deel ik je Sven zijn favoriet met je. Beide varianten zie je hieronder.

Ingrediënten (per persoon)

Basis

  • 2 volkoren boterhammen
  • Een dun laagje tomatenpuree per boterham
  • Kruiden naar keuze, ik ging voor Italiaanse kruiden zonder zout

Beleg Marloes

  • +-3 champignons
  • 50g mozzarella
  • Een paar ringen ui
  • 1 tomaat

Beleg Sven

  • +- 3 champignons
  • 3 plakken gerookte ham
  • 30g geraspte kaas

Bereiding (+- 20min waarvan 10min in de oven)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer de twee volkoren boterhammen (per persoon) met tomatenpuree en strooi er kruiden naar keuze overheen. Snijd vervolgens de ui in dunne ringen en de tomaat in dunne plakjes, leg dit op je boterham. Tenslotte voegde ik hier ook nog dunne plakjes champignons en de mozzarella aan toe.

Voor Sven besmeerde ik ook de boterhammen met tomatenpuree en kruiden, vervolgens belegde ik ze met champignons, de ham en geraspte kaas. Leg alle boterhammen op een bakpapiertje in de oven voor +- 10 minuten. Klaar zijn je heerlijke pizzaboterhammen!

pizzabrood

Voedingswaarden

Hieronder vind je de voedingswaarden van dit lunchgerecht. Ik ga daarbij uit van de waarden voor TWEE boterhammen. In de bovenste rij zien je de waarden voor de boterhammen met mijn favoriete beleg. Daaronder staan Sven zijn favoriete pizza boterhammen. Beide varianten passen naar mijn idee prima in een gezonde leefstijl.

Ik ben heel benieuwd hoe jij jouw pizzaboterham zou beleggen! Ik vind deze maaltijd ook perfect voor als je restjes wilt opmaken.

Tips voor andere gezonde soorten beleg: tonijn, zalm, makreel, kip, paprika, rode ui, asperges, artisjok, kappertjes, olijven, geitenkaas, spinazie, rucola, bosui etc.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Ga jij deze pizzaboterham maken? Ik vind het super leuk als je me tagt op instagram! @optimavita

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
  1. Sandra CH 12 maandengeleden

    Oeh leuk idee! Ik maak wel eens de pita-pizzas, dus dit ga ik ook eens uitproberen!

    Reageer
  2. Dora 12 maandengeleden

    Nou, dit vind ik echt een briljant idee! Ik zou nooit een pizza als lunch eten eerlijk gezegd, maar deze boterhammen kunnen ook prima als avondmaaltijd ipv een gewone pizza. Met nog ruimte voor een toetje 🙂

    Reageer
  3. Karyn 12 maandengeleden

    Heerlijk zo’n boterham wij deden t wel eens met pizza quick hoe zit dat met de voedingswaarde vraag ik me af? Gezien de kcl en vetten bij deze pizza boterhammen., 😁 Ik denk zelf dat er heeeel veel suiker in zit.

    Bedankt weer voor je lekker receptje (waarom had jij geen champignons?) Was dat bewust of gewoon omdat je daar geen zin in had? 🤗

    Reageer
  4. Susanne 12 maandengeleden

    Heel leuk idee. Ik ga het een keer proberen op de variatie Hawaï. Met ham en ananas.

    Reageer
  5. Els 12 maandengeleden

    Gisteravond gemaakt, super idee was heerlijk, ga nu ook voor de lunch maken🤗

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: