Pasta tomaat basilicum mozzarella

Pasta met tomaat, basilicum en mozzarella

Ik heb weer eens een super simpel recept voor je, dat ook nog eens mega lekker is! Dit een keer een vegetarische spaghetti met tomaat, basilicum en mozzarella. Binnen 15 minuten staat hij op tafel. Ook de kinderen zullen hiervan smullen :).

Ingrediënten (2 personen)

  • 140g volkoren pasta, ik ging voor spaghetti
  • 500g tomaten
  • 3 bosuitjes (lente-uitjes)
  • 1 bol mozzarella (125g)
  • Een flinke hand verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie of vloeibare boter om in te bakken

Bereiding (+- 15 minuten)

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik ben dit vergeten op de foto te zetten, maar ik denk dat je weet hoe je pasta moet koken ;). Snijd de tomaat en de bosuitjes in stukjes. Je kunt de tomaten ontvellen, maar ik vind dat te veel werk en totaal niet nodig :). Doe een beetje olie of vloeibare boter in een pan en bak hierin de bosuitjes 1-2 minuten aan. Voeg vervolgens de tomaten toe en zet het vuur laag. Laat het geheel rustig bakken.

Snij ondertussen de basilicum fijn en de mozzarella in stukjes. Voeg toe aan je mengsel als de tomaten zacht zijn geworden. Roer het geheel goed door en laat nog even meewarmen. Giet vervolgens de pasta af en verdeel dit over de borden. Het tomatenmengsel gaat eroverheen. Eventueel kun je peper en zout naar smaak toevoegen, maar ik vind dit totaal niet nodig. Het is sowieso goed om matig te zijn met zout.

spaghetti tomaat basilicum mozzarella

Ik garneerde het geheel met een klein takje basilicum, want dat staat gewoon super gezellig :).

Voedingswaarde

Hieronder zie je de voedingswaarde van dit recept voor 1 persoon, gebaseerd op de helft van de hoeveelheden die ik hierboven aangeef.

Dit is een prima hoeveelheid voor een gemiddeld persoon. Ben jij een relatief kleine eter? Dan is de portie waarschijnlijk iets te groot voor je.

Wil je dat deze maaltijd iets minder calorieën bevat? 50g mozzarella nemen in plaats van de halve bol scheelt je al +-45kcal. 50g pasta nemen in plaats van 70g, scheelt je 70kcal. Onthoud echter dat je beter een grotere hoofdmaaltijd kan nemen dan dat je later snaaitrek krijgt.

Ik ben heel benieuwd of je dit recept gaat maken en natuurlijk wat je ervan vindt. Ik vind het super leuk als je het deelt op instagram met #optimavita, of als je me tagt (@optimavita).

Groetjes, Marloes

Lijk dit recept je wat?

4 reacties

  1. Ooh dit lijkt me wel wat, ik was “koos-ispiratieloos”, maar een middagje/avondje tussen de werkzaamheden door browsen op jou website geeft me weer meer inspiratie. Super fijn en leuk. Dankjewel. Ik zou denk ik inderdaad ook nog wat knoflook toevoegen. Ook ik heb gevoelige darmen en heb gemerkt dat ik beter reageer op knoflookpoeder, misschien heb jij daar ook wat aan :-).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram