Pangasius met zoete aardappel
| 17 januari 2019

Pangasius met Zoete Aardappel en Groenten

Sommige maaltijden vind ik haast te simpel om te delen. Ik houd echter van simpel en snel en ik weet dat dit bij veel van jullie net zo is! Daarom vandaag gewoon een mega eenvoudige gezonde Hollandse pot maaltijd. Maar wel met een kleine buitenlandse twist door de zoete aardappel en de kruiden.

Ik wil nog even extra benadrukken dat zoete aardappel in mijn ogen niet perse gezonder is dan normale aardappel. Ik vertelde het al eens in dit artikel.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 pangasiusfilets
  • 400g zoete aardappel
  • 1 doosje champignons
  • 200g aubergine
  • 200g courgette
  • Italiaanse kruiden (of andere kruiden) naar smaak
  • Een klein beetje vloeibare boter of olie om in te bakken

Bereiding (+- 15 minuten)

Snijd de courgette, de aubergine en de champignons in grove stukken. Doe een beetje olie of vloeibare boter in een pan en bak de groenten aan op hoog vuur. Deze hebben zo’n 5-8 minuten nodig om gaar te worden. Was de zoete aardappels goed af en prik er gaatjes in met een vork. Leg ze op een bord en doe ze voor ongeveer 5-6 minuten op vol vermogen in de magnetron. Hoe lang ze nodig hebben om te garen, hangt af van hoe groot ze zijn. Je aardappels zijn klaar als ze een klein beetje zacht aanvoelen van buiten.

Strooi wat Italiaanse kruiden over de pangasiusfilets. Als je een hoge bloeddruk hebt, kun je het beste kruiden zonder zout nemen. Doe in een andere pan ook een beetje olie of vloeibare boter en bak hierin de vis ongeveer 2 minuten per kant.

Als alles gaar is, kun je het over de borden verdelen. Je kunt eventueel peper en zout over de groenten strooien, persoonlijk vind ik dat niet nodig. De zoete aardappels snijd ik open en ik eet de schil niet op omdat die vaak niet helemaal goed schoon wordt.

Voedingswaarden

Hieronder vind je de voedingswaarden van dit gerecht, gebaseerd op de hoeveelheid per persoon. Ik ga dus uit de van de helft van de ingrediënten die ik hierboven noem.

Voedingswaarden pangasius aardappel

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze maaltijd vindt! Ik vind het altijd super leuk als je me tagt op instagram (@optimavita) als je het gemaakt hebt.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Eet jij vaak Hollandse pot? Of net als ik bijna nooit?

3 reacties

  1. Ik begrijp de verglijking van een zoete aardappel met de aardappel niet zo. Zoals ik heb begrepen is het geen familie van elkaar.

  2. Ik snap het wel, omdat mensen het zien als vervanger van de gewone aard, die we doorgaans eten, neem ik aan dat daar die vergelijking vandaan komt. Vind het niet zo gek. Maar zoek het maar op in Wikipedia, daar wordt idd. meteen geschreven dat het geen fam. is. Maakt het wat uit? Ik denk het niet.

  3. Fijn recept! Vooral simpele maaltijden zijn zeer welkom als je niet zo’n kok en vaak inspiratieloos bent zoals ik, dus thanx! 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram